Roses are red..

För att jag har den sötaste pojkvännen som hämtade upp mig och gav mig blommor! 

Seattle

I lördagseftermiddag flög jag och familjen över hela landet för att komma till Portland, Oregon. Från dörr till dörr tog det oss ca 14 timmar. Vi hade en mellanlandning i Dallas, Texas och stannde där i ca 3 timmar. Vi roade killarna med att åka på tåg- shuttlen mellan terminalerna i ca en timme. De tröttnade aldrig, haha. Flyget gick okej, jag är förkyld så landningarna var något smärtsamma för mina stackars öron. Jag har fortfarande lock för högra örat (3 dagar senare). Här är 3h tidskillnad från Greenwich, alltså totalt 9h från lilla Sverige. 
 
I söndags morgon tog jag bussen från Portland till Seattle och stannade där i ca 30h. Min värdfamilj var snälla nog att stå för hotell för de ville inte att jag skulle bo på hostel, "vi vill vara säkra på att du i ett säkert område, så du kan njuta av din vistelese i Seattle till fullo". Ännu en gång, jag har världens bästa värdfamilj. Jag kom till Seattle runt två, checkade in och gjorde mig i ordning och gick ut vid 3. Jag promenerade ner till The waterfront, såg The great wheel, Pier 66, Washington state ferry (Derek Shepard var tyvärr inte ombord), Seattle Aquarium och på avstånd - The space needle. Jag gick sedan upp för alla tusen trappsteg till Pike place market och tog några foton innan jag behövde bege mig upp till Westlake center för min tur med "Ride the ducks". Fordonet vi åkte i var en sjuttio gammal båt som de monterat hjul på så sightseeingturen var ca 1h på land och 30 minuter i vattnet. Vi båtade runt i Lake union och sedan körde vi runt i city. Vår guide var helknasig, men himla rolig! Jag rekomenderear definitivt Ride the ducks! 
 
Efteråt prommenerade jag ner till Pike place market igen för att se det första Starbucks. Jag gick förbi det två gånger innan jag faktiskt såg det, haha. Det var ganska litet, men ändå roligt att se. Jag strosade runt lite till innan jag köpte med mig mat och vandra tillbaka till hotellet. En dusch, ett telefonsamtal och sen sov jag som en stock vid halv tio. Förresten, mitt rum var det största hotellrum jag någonsin bott i. Fancy! 
 
På måndag morgon vaknade jag vid sju, slöade en stund innan jag gjorde mig i ordning och packade mina saker och checkade ut. Strax efter åtta var jag utcheckade och åt frukost på ett fik några kvarter bort. Jag gick till Westlake center och tog the monorail till Seattle center. Knäppte några bilder the Space needle innan jag påbörjade den långa vandringen till Kerry park. Okej, det var inte så himla lång, men ca 30-40 minuter i branta backar var sådär kul, men defintivt värt det. Utsikten från Kerry Park var så himla vacker! Tack för tipset Linnéa! Satt där uppe en stund och beundrade utsikten, träffade några britter och pratade en stund innan jag gick tillbaka till Seattle center. Jag gick förbi en byggnad de ibland använder för scener i Grey's anatomy och tog några bilder innan jag tog the monorail tillbaka till Westlake center och åt lunch. Jag var sedan i stort behov av koffein, så jag gick till ett Starbucks och satt ner en stund. Sedan hittade jag några roliga affärer och la ytterliggare ett par timmar till på Pike place market. Gick in i en bokaffär där affärskillen började sjunga för mig, hans namn var tydligen David och han var ganska skön hahaha. Jag frågade vägen till The gum wall och han byggde upp en lång berättelse som om att jag var huvudkaraktären i en bok. Låter något av detta vettigt? Äsh, jag antar att du behöver vara där för att förstå det roliga, haha. Iallafall, jag prommenerade ner till The gum wall och det är interssant hur något kan vara så oroligt äckligt, men samtidigt fascinerande på samma gång. 
 
Jag gick till Target, köpte till snack till bussturen hem, åt lite mat, gick tillbaka till hotellet och hämtade min väska och gick ner till busstationen. På bussen hem lyckades jag hamna bredvid en ganska lustig filur. Tre utav fyra timmar pratade han konstant och han satt på min högra sida, så med tanke på mitt öra hörde jag inte mycket av vad han sa. Dessutom pratade han väldigt, väldigt tyst. Han verkade dock nöja sig me några nickningar och "mhm, jaha, jasså". Han öppnade upp sig med hela hans livshistoria, hur han hade ett spelberoende, att han blev utkickade från sin systers lägenhet för att han la alla sina pengar på cannabis och inte kunde betala hyra, att han inte gillade att gå på sina AA möten för att de var tråkiga och att han ibland sjukanmälde sig från jobbet för att gå på strippklubbar. Jag kan berätta för er att de fyra timmarna för att komma tillbaka till Portland var fyra väääldigt långa timmar. 
 Kerry Park

 
 
 
 
 
Till och från Kerry Park gick jag längs mammas gata!

The space needle


The waterfront


Pike place market + Starbucks

 
 
 Världens första Starbucks, vid Pike place market
 
 

The monorail

 The monorail går mellan Westlake Center och Seattle Center och byggdes 1962 för Seattle World's fair
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lake Union


The gum wall

 
 

Övriga bilder

Här är övriga bilder utan någon direkt kategori.
 
 
 
Detta är tydligen USAs första maskin-bildtvätt och enligt guiden har Elvis tvättat sin bil där en gång i tiden.
Edgewater hotel som The Beatles en gång bott på under av deras tours.
 Christian Grey's lägenhet från Fifty shades of Grey
 

Swedish midsummer

I fredags var det svensk midsommar och jag firade så gott jag kunde. Dock hade vi strålande sol och 33 graders värme, så det var inte en riktig svensk midsommar utan regn, haha. På morgonen hade Connor "graduation" för att det var hans sista dag på förskolan. De var riktigt söta, alla barnen hade en examens dräkter med en riktig examens- mössa. Jag var ledig från kl 1, så jag gjorde mig iordning och åkte in till city med Stephen vid 2. Vi var i Battery Park strax innan fyra och var perfekt i tid för att se dem kläd midsommar stången och för att göra midsommar kransar till oss själva. Senare kom Nancy och hennes kusin Mary och hängde på. Vi lyssnade på (och jag sjöng med till) små grodorna, prästens lilla kråka osv. Vi åt "svensk" mat och desserter. Efteråt visade jag Stephen ground zero eftersom han aldrig sett det förut.
 
 
Sista bilden behöver inte ens en förklaring!
 
 

Bagels in the park

Imorse hade vi au pair möte i parken, tema bagels & kaffe. Jag jobbade, så pojkarna följde med mig. De var väldigt glada över att få leka med mig, Nancy & Chelsea hela morgonen. Vi alla var trötta efter allt bus, förhoppningsvis tar killarna en lång tupplur idag :)New York City

Imorse tog jag, Chelsea & Nancy tåget in till city. Vi köpte frukost/ lunch på europa café och promenerade till Central park och hade en picknick. Vi storsade runt i city lite och lyckades se Bill Nighty. Komiskt nog kollade Nancy på en skylt och sa "åh, coolt. Jag visste inte att Bill Nighty var med i en broadway show" och precis när hon säger det så stannar en bil och ut ur bilen kliver självaste Bill, hahaha. Komiskt eller vad?
 
Chelsea hade en broadway show att gå och se (födelsedagspresent från hennes värdfamilj) så vi skiljes åt och jag och Nancy gick till ett starbacks för att kyla ner oss lite. En hel dag i city med 30+ är lite för varmt! Vi gick tillbaka till Grandcentral, men var ca 30 minuter tidigare, så vi roade oss med att gå och titta på Grand central food market. De hade allt, färsk fisk/ kött, mat, kryddor, teer, bakelser, you name it. 
 
Just nu ligger jag i sängen med feber. Jag har lyckades bli smittade av småkillarna och deras förkylning. Sharing is caring, är det inte så de säger? 
 

Vacker som få... Ta foton hit & ta foton dit

Bill Nighty!!! Love acutally, Harry Potter, Hot fuzz, Pirates of the Caribbean, Hotel Marigold.. Han var varit med i många filmer!  

 
 

Sammanfattning av veckan

Förra veckan i bilder:
 
Vi startade veckan som vanligt med en playdate med Lena & Jackson. Mina grabbar var på bushumör och kom på idéen att putta runt varandra medan den andra satt i en legolåda. Knasbollar!  

I tisdags hade vi vår troligtvis sista musiklektion någonsin, vilket är en konstig känsla eftersom det är något jag och killarna har gått på varje vecka sedan jag kom för 15 månader sen.
 
På onsdagen stod simning på schemat. En bild på en trött, blöt och hungrig Ethan som äter mellis med röda ögon efter simglasögonen. 
Samma dag gjorde jag mac and cheese från scratch för första gången - Liam älskade det. Ethan gillar inte mac and cheese och fick istället pasta och pastasås. Under lunchen gick jag ifrån bordet två minuter för gå på toa och när jag kom tillbaka hade Ethan slängt sin broccolini över helt köket. Han såg väldigt lycklig ut, men jag kände inte detsamma. Livet som au par för treåringar! 

Jag hann med en skype dejt med Linneá på onsdag eftermiddag och vi var lite löjliga som vanligt. Saknar denna tösabit till tusen <3 
 
På torsdag grillade min värdpappa - 10/10!! Broccolini, lax, stek, portobello svamp med mozarella och basilika. Mmmmm...
  
Aporna i deras naturliga livsmiljö 
I fredags gick vi till en ny lekpark som killarna ÄLSKADE! Efteråt åt de lunch i parken och eftersom det var fredag lyxade vi till det med glass (frozen yoghurt). Efter eftermiddagstuppluren hade vi vattenkrig och jag blev totalt genomblöt, men kul hade vi! Bilderna är tagna ur en video, så därav kvalitén.  
I lördags följde jag med Stephen för att få hans bil besiktigad i New Rochelle. Hans mamma var också där för att få hennes bil besiktigad och i väntan på att bilarna skulle att bli klara satt vi i solen och pratade i en timme. Därefter åke vi och hämtade upp Nancy och begav oss till IKEA i hopp om att bota lite hemläntan med hjälp av svenska köttbullar och mat från The Swedish food market. Till min stora förvåning hade de börjat sälja lösgodis, äntligen!!

Chelseas birthday weekend

Jag måste bli bättre på att blogga, men jag glömmer bort bloggen. Jag blir så rastlös av att sitta still så jag nästan aldrig är hemma när jag är ledig och när jag är med kompisar vill jag knappast sitta och blogga. Det får helt enkelt bli långa "veckoinlägg" istället för dagligen. 
 
Låt oss gå tillbaka till 5 juni. Jag och killarna startade dagen med ett besök på akvariet - nya favoriten är fjärilarna. På eftermiddagen kom farföräldrarna på besök och på kvällen gick till Abis på Greenwich ave för min första hibachi någonsin. Så himla gott! Man sitter runt ett bord där de lagar maten precis framför dig och kockarna är väldigt underhållande. Barnen var väldigt imponerade! Senare på kvällen åkte jag över för att fira med Chelseas födelsedag med henne och hennes värdfamilj. Tårtan var god (men inte lika god som svensk tårta såklart), men det var en felstavning på tårtan och vi alla fick oss ett gott skratt när vi såg att de stavat "Happy 22th" istället för "Happy 22rd".
 
På lördagen mötte jag upp tjejerna för en födelsedagsbrunch. Vi alla gick in i en matkoma, så vi åkte hem till mig och slöade i ett par timmar. Nancy pillade med mitt hår och sedan åkte vi till shoppingcentret och strosade runt lite. 
 
På söndagen volontärarbeteade jag på "Touch a truck", ett familjen event här i Greenwich där barn får möjlighet att se lastbilar, brandbilar, polismotorcyklar, ambulanser etc och klättra in i dem, tuta på tutan osv. De hade även hoppborgar och annat skoj. Jag var där och informerade om Au pair in America med min community counselor och flera andra au pairer. Jag såg min första amadillo, eller "bältdjur" så det så fint heter på svenska. Jag var mer exalterad än barnen, de är så häftiga, fula, men häftiga!! Jag & Lena lyckades få med oss några heliumballonger från eventen  (ja, jag älskar helum....) och sjöng med till radion med våra heliumröster i bilen utanför mitt hus och hade skitkul, grannarna måste ha undrat, hahaha. En stund senare kom Chelsea över i väntat på att Nancy skulle sluta. Hon blev dock tvungen att jobba 2,5 övertid, så våra planer att åka till city blev  inte av. Istället åkte vi till Stamford för frozen yoghurt. 16handels har börjat med Nutellasmak, vilket helt klart är en vinnare! Vi hann också med lite sko shopping innan de var dags att göra oss iordning för Chelseas födelsedagsmiddag på Cheesecake factory. Trevlans!
 
 
The flutter zone på Akvariet
En väldigt imponerade Ethan på hibatchi- stället Abis


 
Chelsea's felstavade tårta. 
Söndagsbrunch på Glory days


 
Frisörpill hos salong Nancy 
Ser man en monster truck så måste man såklart ta ett foto, men vet man inte hur man posar inför ett foto får man helt enkelt stå där och se ut som en idiot.. 


Ett utav våra bord på Touch a truck 


Nej, jag var inte vrålhungrig och åt Chelseas tårta i bilen. Usch, nej. Det vore äckligt.... (väldig ironiskt) 
Vi har dinosaurier över hela Stamford. Vår chansning är att det har något att göra med premiären av Jurassic World 
 
Redo för Chelseas födelsedagsmiddag i White Plains 
 
 
Jag är inte jätte förtjust i Cheesecake, men denna snickers- Cheesecake var den godaste cheesecake jag någonsin ätit. Mums!

Födelsedagspinglan!
 
 

Konserten

Jag klippte ihop lite inspelningar från Ed Sheeran konserten. Att båda dansa, sjunga och spela in på samma gång  är en utmaning...
 

Goodbye dinner

Idag startade jag dagen med en välbehövlig sovmorgon, prommenderade över till IHOP med Stephen och åt lunch, mötte upp med en ny svensk au pair och sedan hade vi en hejdå- middag på Amore för Emily som tyvärr åker på onsdag. Vi alla beställde waaay to much och det slutade med att vi tog hem mer än hälften, hahaha. Chelsea hade tagit med Emily's favorit muffins och bad servitrisen komma ut med dem senare, som en rolig extra- grej. Vi fick tillochmed en liten show, de släckte ljusen och kom dansande med blinkande lysrör med 50 cent's "In da club" i högtalarna, hahaha. En bra sista kväll :) 
 
 
  
 
 
 

Ed Sheeran concert

Yesterday Stephen & I drove down to Newark, New Jersey to se Ed Sheeran, (THE ED SHEERAN!!!) at the Prudential Center. On a scale from 1- 10 ten my excitment level was about 15! We decided to drive over a bit earlier and have dinner there. I had already looked up a few restaurants we could go to, but once we got there it was a long waiting line, so we decided to walk another block and see what we could find. We ended up at a Joe's crab shack. It's really cool restaurant, they serve big pots of crab, schrimp, lobster etc and you wear a big paper bib, it looked delicious! I didn't want to take the risk of make a big mess since we were going to the concert later, so I just ordered a surf 'N turf burger, but it was reeeally good. 
 
The concert itself was amazing. I don't even know how to decribe it in words. You had to be there. If you ever get the chance to go and see one of his concerts - GO! Ed Sheeran is a musical genius, I'm so amazed by his talent, it's crazy. I give the concert 10/10, without a doubt! 
 
Once the concert was over we had to wait about 40 minutes to get the car out because the parking lot was so packed, then it took us another 2 hours to get home. Somewhere we apperently missed an exit and we drove way too far before realizing it, then it took us around 40 minutes before we got back to the right exit, BUT we got to see some really cool houses in Montvale, hahaha. It's like New Jerseys version of Greenwich, with the crazy big and beautiful houses. It was a unplanned night adventure. 
 
 
 
Panoramic