Washington DC

I fredagskväll sov Nancy över eftersom vi skulle upp kl 4 morgonen för att ta första tåget in till city. Vi kom in strax efter 6, gick till ett café och drack kaffe och började sedan gå mot busstationen. Det var nära, trodde vi.. Det tog närmare 40 min att gå och det var -10. Trots femtoelva lager kläder var vi genomfrusna och bussen var sen. Great. En timme i bitande kyla och sen äntligen in i en varm bus. Nähä, då funkade såklart inte värmen. Där satt vi med mössa, halsduk och vantar och frös. 

Vi kom fram i tid och valde att gå till hotellet eftersom det inte var mer än 25 min bort. Kommer fram och ska checka in, men mitt namn finns inte med. Visade bokningsnummer. Gissa vad? Vi hade gått till fel hotell. Varför har de två hotell med samma namn?! Vårt hotell låg en timmes gångväg bort, så vi delade taxi. Väl framme checka vi in och gick upp till vårt rum och gjorde oss i ordning. Vi mötte upp världens mest saknade Isabelle och åt lunch på Shake Shake (hamburgarställe). 

Vädrer var superbt. Strålande sol och några enstaka minus. Vi promenerade ner till Vita huset och såg båda sidor (sist hann jag bara se baksidan). Inget jätte imponerade. Det är ett fint hus, men det är inte mycket större än de galna Greenwich- villorna i mitt område. 

Sedan gick vi till National museum of natural history. Massa uppstoppade djur, ganska intressant, men samtidigt sorgligt att se så mycket död (positiva Jenny, jag vet hahaha). Vi avrundade kvällen med en promenad ner till Capitol hill och The Washington monument i nattljus. Fint! Vi avslutade kvällen med middag på Steet lights of China, som min värdmamma tipsat om. Väldigt gott! Vi promenerade tillbaka till hotellet och låg i matkoma ett bra tag innan alla slocknade som ljus vid tio. Vilka ungdomar alltså...

Dagen efter vaknade vi alla utvilade och nöjda vid halv åtta när alarmet ringde. Det är något speciellt med hotellsängar! Vi startade dagen med en gudomligt god hotellfrukost och bra service. Vi packade ovh gjorde oss i ordning. Vi lämnade efter oss ett väldigt väldoftande badrum eftersom Nancy tappat en full parfymflaska i golvet. Oooops, haha. 

Vi gick ner till Lincoln memorial (fortfarande min favorit av allt jag sett i DC) och tog massa foton. Sen gick vi till World War II memorial och därefter till the US holocaust museum. Där fick alla ett varsitt häfte om en speciell person som levde under krigsåren. Det var fyra våningar och och när vi gick igenom fick vi läsa vad som hänt från innan, under och efter andra världskriget. För varje våning och tidsaspekt skulle du läsa i ditt häfte vad som hände men personen vars "ID kort" du fått och inte förrän i slutet av rundvandringen fick du läsa om personen överlevde eller inte. Väldigt sorgligt.. 

Något utmattade efter en lång dag och en omtumlande upplevelse på museeumet gick vi upp till hotellet och hämtade väskorna, sa hejdå till finaste Isabelle och tog taxi till Union station för att påbörja vår bussresa tillbaka till NYC. 

Jag har haft en så himla underbar helg med tjejerna och har verkligen njutit av varenda minut. Jag är så oerhört tacksam att jag har en sån himla underbar värdfamilj som bjöd mig och mina vänner på hotellet. De är så himla fina och jag har haft sån tur att hamna just hos dem. 

Hotellet

Vita huset

National museum of natural history 


Insider joke
Tall girl problem.
Washington Monument 
Fina tjejer <3
Godaste kinamaten!
Två av mina absolut favoriter.
Perfekt hotellfrukost 
Lincoln memorial 

Utsikt från Lincoln memorial
 

The US holocaust museum 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback