Paketjakt

Efter besöket på vårdcentralen mötte jag upp mamma för att äta lunch. Vi åt på ett ställe som heter Blåregn, första gången jag åt där och det var himla gott! Fanns så otroligt mycket sallad att välja mellan, ett stort plus! 
 
Efter lunchen gick mamma tillbaka till jobbet, men eftersom jag är ledig idag så gick jag på presentjakt till värdbarnen. Köpte inget, men hittade massa saker som jag tror skulle passa barnen perfekt! 
 
Vi har som sagt fått en del snö de senaste dagarna, kaaaallt!!
 
 

Hälsoundersökning

Idag hade jag bokat tid för min hälsoundersökning och det visade sig vara min gamla doktor som utförde kontrollen. Jag byte nämligen vårdcentral eftersom min vårdcentral tog 1500-2000kr pga av att den är privatägd, men vårdcentralen jag bytte till tar "bara" 800kr.. och det var lite komiskt att läkaren också hade bytt, haha. 
Hälsokontrollen gick bra, men tog lång tid.. Läkaren är väldigt trevlig, men bra på att prata, haha! Jag klagar inte, jag tycker det är bra med läkare som tar sig tiden att prata och lyssna.. De flesta är ju så stressade, tyvärr! 
 
Hälsokontrollen gick inte helt utan problem, men alltid är det något.. Det visade sig att vårdcentralen inte gör PDD-test, dvs "turberkolos-test", så de var tvugna att skicka iväg en remiss till ett annat sjukhus, suck. Till en början sa de att de skulle skicka mig till Karlskrona, vilket är 9 mil enkel resa! Nej tack, sa jag! Så de ringde sjukhuset i Karlshamn och frågde om jag kunde göra det där och det kunde jag, tack gode gud.. Så nu är det "bara" 3 mil, enkel resa..... Ska i vilket fall som helst dit på måndag och göra testet och sen måste jag tillbaka igen på torsdag för att läsa av det. Surt att behöva ta ledigt från jobbet bara för att vårdcentralen i stan inte gör testen, men men.. 
 
 
Bilder från värdcentralens "vänterum", snarare byggarbetsplats?! haha. Det blir nog fint tillslut! 
 

Snöstorm

Idag är det snöstorm här i Blekinge/ Skåne.. Helt sjukt va mycket snö det har kommit. Vi fick skicka hem barnen tidigare från skolan idag då den senare bussen blev inställd och de flesta föräldrarna kom tidigare för att hämta sin barn på fritids pga att snöstormen skulle bli värre och vägarna var glashala. Det ligger sånna enorma drivor på vägarna! Det kvittar hur många gånger de skottar för det blåser igen lika snabbt igen.. Det har skett massa avåkningar och trafikolyckor idag, jag fick se två bara idag.. Hemskt! Hur är vädret i övriga Sverige?
 
Imorgon har jag tid på vårdcentralen vid tio för att göra hälsoundersökningen, ska bli skönt att få det överstökat! Det intressanta är bara om jag kommer ut med bilen imorgon - håll tummarna!

54 dagar kvar!

Idag är det 54 dagar kvar tills jag åker, känns på ett sätt så långt borta.. men när jag kollade i kalenderna och insåg att det bara är sjuuuu veckor kvar blev jag genast lite nervöst - herregud, det är snart!!
 
Mejlade SI tidigare ikväll och frågade om det hunnit bli fler svenskar som ska gå på samma orientationskurs som mig (25-27 mars) och fick svaret att det bara är en svensk tjej än så länge, men hon ska inte gå på AAA kursen, så vi åker inte samma dag. Jag känner mig lite otålig nu, du hemliga tjej som åker till samma flyger mot USA 24 mars, var är du?! hahaha
 
Annars då? Denna dagen har varit lite crazy.. Åkte mot skolan idag och trodde jag skulle vara praktikant- Jenny idag, men icke.. Ingen lärare syntes till, så jag släppte in barnen och startade lektionen och trodde att ordinare lärare bara var lite sen, men icke.. 5-10 minuter efter jag startat lektion, så kommer rektorn och säger "Hej Jenny, här är din planering!", hmm.. vänta lite nu va! Vad hände där? Hade tydligen blivit något missförstånd när de ringde in vikarier, den ena trodde att den andra hade ringt mig och vise versa.. Nåväl, jag tycker bara det är kul att hoppa in och jobba och jag hade sagt ja i vilket fall som helst. Jag var ändå på plats, så mig gjorde det ingen skillnad! Hade både årskurs 2, 4 & 5 idag - fullt upp, men bara roligt! Imorgon jobbar jag 07.30 - 17.30, då jag först vikarierar i klass 2 & 4 och därefter ska vara på fritids till stängning. 

Födelsedag & massa jobb..

Idag fyller mitt äldsta värdbarn 4 år, hurra hurra hurra!! :) 
 
Idag känns det som att jag inte gjort något annat än att jobba.. Var först vikarie för årskurs 2 på "min" skola, sen behövdes även extra personal på fritids så jag fick hoppa in direkt efter att min klass slutat och fick ta dagens stägning. Jag måste säga att det var en bra jobbedag idag, trots lite kaos pga manfall :)
 
Efter jobbet åkte jag direkt och hämtade upp mamma, sen åkte vi och handlade.. Vi var nog inte hemma förren runt sju, lång dag idag! Har dessutom så fruktastvärt ont i benen idag, har ingen aning om varför.. Det kom helt plötsligt när vi var i affären! Känns nästan som växtvärk i benen, men har svårt att tro att jag fortfarnde växer?! Hoppas det går över till imorgon! 

Bucket list #5

❤ Gå på en guidad tur på Yale university
❤ Gå på "Walk of fame"
❤ Se Hollywood- skylten
❤ Besöka Las Vegas
❤ Gå i Grand Canyon nationalpark
❤ Se Niagarafallen 
❤ Åka till Universal studios
❤ Åka till Six flags
 
 
 

Blogg-byte..

Jag har nu bestämt mig för att lägga ner min au pair- blogg och helt gå över till att blogga om inredning. Håller för tillfället på att designa min nya blogg, men innan jag avslöjar bloggadressen får ni nöja er med ett litet smakprov! 
 
 
 
Ja, jag skämtade - ingen inredningsblogg, jag stannar här, haha! Var så himla sugen på att blogga, men i brist på något att blogga om, så tänkte jag att det kunde vara kul att visa er några detaljer i mitt rum. Märks det att jag älskar tända ljus? Har många olika ljuslyktor placerade på olika ställen över hela rummet, tycker det är så mysigt att tända ljus och det luktar såå gott! Min burk med doftljus gör att rummet konstant luktar gott ;) 
 

My visa has arrived!!

Redan i onsdags fick jag sms om att visumet var postat och på väg! Och igår åkte jag och hämtade ut det efter jobbet.. Konstig känsla att mitt visum i handen. Kan fortfarande inte förstå att jag snart ska flytta, har läst så många bloggar om andra som flyttar till USA och jobbar som au pair, men att det nu är MIN tur, ofattbart! I vilket fall som helst är det skönt att ha visumet klart, nu har jag i stort sett bara hälsoundersökningen kvar :) 
 
Happy, happy!
 

Ett gott skratt förlänger livet!

Hej, mitt namn är Jenny. Jag är ett troll, jag bor under en sten i skogen och äter elaka barn... 
 
Skämt å sido - det är faktiskt bara en inställning på Photo Booth.. Lovar! Känner mig oerhört vacker på bilden, finner inga ord, hahaha. Ibland måste man bjuda på sig själv, vad vore livet annars? Jag har världens sämsta humor, älskar att skratta och de flesta verkar tycka jag är en ganska rolig filur.. 
 
Idag är det fredag, wiho. Denna vecka har verkligen flygit förbi i raketfart! I måndags och tisdags var jag visserligen i Stockholm, men resten av veckan har jag jobbat. Kan inte fatta att jag slutar om 42 dagar?! Det är ju ingenting! Jag trivs så otroligt bra..
 
Tillbaks till ämnet - fredag. Idag känner jag bara för att ta't lungt! Äta gott och glo på film, med andra ord ha fredagsmys.. ;) Känner mig inte riktigt kry än, har varit helt slut i ett par dagar.. Har liksom inte orkat upp i tid på morgonen och sen däckat i soffan efter jobbet + sovit hyffsat många timmar på natten.. Jobbigt att inte riktigt känna sig utvilad..
 
Ni då? Några roliga planer för helgen?
 

Två månader kvar..

Herregud, tiden springer iväg...

Nya läsare

På senare tid har mina unika besökare ökat i antal.. Jätte kul! Är så nyfiken!! Vilka är ni?! :D Är ni blivande au pairer? Nuvarande au pairer? eller bara gillar att läsa au pair- bloggar?
 
Vore jätte kul om alla kommenterade och berättade! Och har ni bloggar vore det superkul att få lite nya blogg-tips! 

Amerikanska ambassaden

Jag tänkte att jag skulle sammanfatta mitt möte på Amerikanska ambassaden i ett inlägg.
 
Bilden är lånad från Expressen.
 
 
Jag tog bussen 06.20 och var framme vid ambassaden 07.25. Allt gick smidigt, busshållsplatsen låg mitt över ambassaden, så det var väldigt lätt att hitta. Jag gick upp till ingången och vakten frågade vad han kunde hjälpa mig med och jag svarade att jag ansökte om ett visum och blev då anvisad till att ställa mig i "skjulet" utanför och vänta. Jag var nummer två, helt perfekt!
 
Jag har hört ambassaden öppnar 07.30, men icke.. fast det är kanske olika från dag till dag? Vakterna började iaf släppa in folk någon minut efter åtta. Då skulle man visa pass, ta av sig jacka (lagom kul att stå i kylan utan jacka, hyyy!! haha) och vända sig om för att visa skosulorna. Väl där inne fick man lägga ifrån sig mobil och övrig elektronik, samta lägga upp väska och jacka på ett band och man fick gå igenom en såndär metalldetektor, precis som de har på flygplatser! Jag hade vatten i väskan, så blev ombedd att ta en klunk och bevisa att det var vatten innan jag fick gå vidare. Sen var det bara att ta på sig jacka igen och vandra upp till själva byggnaden. Väl där inne fick man ta en nummerlapp, sen fick man sätta sig ner och vänta. När det var ens tur gick man fram till en lucka för att visa att man hade alla visum-papper, sen fick man sätta sig ner och vänta igen.. Därefter skulle man ta fingeravtryck och sen var det ytterliggare lite väntan och därefter var "intervjun".. Jag fick några frågor - Vad jag har för barnerfarenhet, vad jag ska göra i landet, om jag varit i USA tidigare och vad jag vet om min värdfamil, a piece of cake! 
 
.. och sen var det klart. Jag var nummer två in och först ut! Tog totalt 70 minuter, från det att jag ställt mig i kön. Skönt att ha visumet klart! Nu är det bara att vänta tills jag får hem passet igen :) 

VISA APPROVED

Rubriken säger allt, berättar mer senare! Sitter för tillfället på espresso house och äter frukost..

Dagen före ambassad-besöket

Imorgon ringer klockan 05.00, fy.. och kommer antagligen inte kunnat sova mycket inatt eftersom jag alltid är rädd för att försova mig när jag ska upp så tidigt + nervositeten inför själva besöket på ambassaden.. Ser verkligen inte fram emot att köa ute i snön i minusgrader och kall vind, men det ska bli så skönt att få allt överstökat! Planerat att ha dubbla byxor och och dubbla tröjor, tror det blir bäst så ;) Vet fortfarande ingen annan som ska dit, men vore jätte kul om man träffar någon annan blivande au pair i kön :) 
 
Idag har det även fixats med några presenter till värdfamiljen..  Är nöjd! Lovar att visa er senare! :D

Kort uppdatering

Sitter förtillfället på Hässleholms station och väntar på mitt tåg upp mot Stockholm, där jag tänkt stanna tills tisdag efter ambassadbesöket. Apropå ambassaden.. hur långt innan utsatt tid är lagom att komma dit? Och vad händer om man kommer in för sent pga lång kö? Har jag missat min tid då? Många frågor ;)

Mitt tåg går om ca 50 minuter, så jag har en del tid att slakta! Tog tåget en timme tidigare för att försäkra mig om att jag verkligen skulle hinna med SJ-tåget. Det är förseningar till höger och vänster pga snöstormen! Högtalarna går varma.. Hur ser det ut i resten av landet? Mycket snö? :)

Checklista & snarkningar..

Kollar checklistan inför ambassadbesöket på tisdag och katten ligger brevid och snarkar högt.. mitt hjärta, hur ska jag klara mig ett år ifrån dig? Älskade kattfis
 
.Tillbaka till checklistan..
Har tre saker kvar! 
* Kuvert
* Skriva ut foto
* Skriva ut ett kontoutdrag.
 
Har dock inget C5 kuvert, bara sånna stora för A4 papper, får väl se vart jag kan hitta ett.. Och ni som beställt skicka-direkt fraktsedel från posten, skrev ni bara ut det eller klistrade på det också? 
 
Och sen ska jag nog försöka ta ett nytt foto till ambassaden. Är det dumt att ta med två utskrivna foton? Ett som back-up liksom ifall de skulle säga att det första är dåligt?et också? 
 
 

Stressad

Jag känner mig så himla stressad över besöket på ambassaden nästa vecka.. Vet inte varför egentligen, är så nervös över att de kommer säga att jag glömt något, eller att något är fel och de inte kan godkänna mig, haha! 
 
Nåväl.. Denna veckan har gått oerhört fort! Har jobbat varje dag och det är så himla kul! Kommer sakna alla när jag åkt.. 
 
Tillbaka till au pairandet.. Fick ett mejl av min familjs nuvarande au pair för ett par dagar sen! Kul :) Inget speciellt, hon berätade bara lite allmänt samt skickade med en länk för alla körkorts teori.. 

Nyklippt & nyfärgad

Var som sagt hos frisören tidigare idag.. Såå skönt att bli av med det slittna håret!! Klippte av 10 cm av håret och det känns! .. men miitt hår växer som ogräs, så det är inget att gråta floder över.. Jag färgade även håret.. rött! Blev mycket mörkare än jag tänkt mig, men det bleks ju ändå när man tvättar det, så efter ett par tvättar är det förhoppningsvis färgen jag ville ha.. vi får se :) Jag är nöjd i alla fall!
 
Före & efter färgning! Båda bilderna är tagna EFTER klippningen, men elller hur ser håret mycket kortare ut på bilden till höger? 
 

En vecka kvar!

En vecka kvar tills jag ska till ambassaden, är faktiskt lite nervös! Åker upp på lördag och jag är klar med i stort sett allting, bortsett från "Proof of founds" (svenska ordet är?? Står helt still!) och en underskrift på vad-pappret-nu-heter.. Skönt! 

Detta är min första mobilblogg, wiho! Sitter och väntar på att min frisör ska bli klar med kunden före, sen blir det klipp och färg! :)

Svar på kommentar

 
Första gången jag pratade med min värdfamilj över Skype skrek min magkänsla "JAA!!" på en gång och jag kände verkligen att detta är rätt, detta är min familj! Vi mejlade ganska mycket fram och tillbaka och känslan växte sig starkare. Jag minns att jag var ganska nervös och rädd för att bli bortvald.. Jag så gärna ville bli deras au pair, men jag visste att de pratade med en annan tjej också.. men i slutet av vårt andra Skype-samtal fick jag frågan om att bli deras au pair och jag sken upp med ett leende från öra till öra och svarade "YES!! I'd love to!!". Det kändes så himla rätt för stunden och det känns fortfarande lika bra, om inte bättre! Så nej.. jag tvekade inte alls, detta kändes rätt från första stund. Det enda jag känner att jag behövt "kompromissa" om är avresedatum. Jag var helt inställd på att jag ville åka i januari, men hade ändå satt en tidsintervall från januari - juni, vilket jag nu i efterhand är oerhört ganska glad över, för om jag inte varit så öppen för ett senare avresedatum, så hade jag antagligen inte blivit kontaktad av min värdfamilj och när vi hade börjat prata och allt kändes rätt, så var avresedatum (slutet av mars) en struntsak. "Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge" :)
 
Mitt tips är - lyssna på magkänslan! Jag är person som tycker det är viktigt att lyssna på magkänslan, för magkänslan säger ofta mer än vad knoppen har förstått.  Själv pratade jag med totalt med fyra familjer och alla kändes jätte trevliga, bra åldrar på barnen, fint område osv, men magkänslan sa nej. Ibland kan man klura sig grå utan att förstå varför man tvekar, eftersom att allt ser bra ut på papper. Jag förstår verkligen att det är svårt att tacka nej till en familj som verkar toppen, bara för att magkänslan säger annat, men personligen hade jag aldrig tackat ja till en familj som jag inte känner helt hundra för.
 
Jag har läst på många bloggar om personer (som är i matchningsprocessen) som känner sig "petiga" för att det är något litet som de känner sig illa till mods över, men varför ska man inte få vara lite petig? Visst, det kan väl gå till överdrift, men det är väl ändå viktigare att hitta en familj man själv känner sig säker på, än att lyssna på andras åsikter? Det är ändå du som packar ihop hela ditt liv och åker iväg för ett helt år, så det är väl klart att det ska kännas bra då, eller hur? När du hittar din familj, som du känner "YES!!" för, så kan det hända att det inte alls blir som du hade tänkt från början, men jag tycker att känns det rätt så go for it! 
 

70 days left..

 Personlig almanacka - tips till au pairer

Som några av er kanske minns, så beställde jag en personlig almanacka för ett litet tag sen.. och idag kom den! Jag är väldigt nöjd :D 
 
Jag tycker det är perfekt att ha en "USA- kalender" i väskan, den är liten och smidig och sen är den dessutom lite roligare än en vanlig almanacka, tack vare att den är personlig :) Sen tror jag också det kan vara kul att kolla tillbaka sen efter att man avslutat sitt år.. så det är ett tips till alla er blivande au pairer! 
 
Min kalender..

Bucket list #4

Before I die I want to..
 
 
 
 
 
 

Stockholmresa

Tågresan upp till Stockholm är bokad! Åker upp lördag den 18e och hem tisdag den 21e på kvällen efter mitt möte på Amerikanska ambassaden. 
 
Min tid på Amerikanska ambassaden är 21e januari, 09.30. Någon mer som har bokat tid den dagen? 

Det börjar hända saker!

Skulle ringa och boka tid för hälsoundersökning idag och när jag knappat in nummret och ringt så har de ett förinspelat meddelande som sa; "Våra telefontider är tyvärr slut. För tidsbokning vänligen återkom vid ett annat tillfället". Jahapp! Det var liksom på deras utsatta samtalstider, så får väl tolka det som att det är överbelastade.. 
Får testa ringa imorgon igen! 
 
Fick i alla fall på skolsköterskan på min gamla gymnasieskola och fick uppgifter om när jag tagit alla de viktiga vaccinationerna! Skönt! Har känt mig lite stressad över att inte veta hur jag skulle få tag på uppgifterna, men det gick lättare än jag trott. Skönt med lite medvind för en gångs skull :) 
 
Imorgon ska jag förhoppningsvis boka tågbiljetten till Stockholm inför mötet på Amerikanska ambassaden och på torsdag ska jag försöka ta mig till banken och betala visumavgiften. Skönt att det händer lite saker..
 
Vad mer..? Sittter även och klurar lite på paket till värdfamiljen.. Har några bra idéer! 

Lyckoönskningar

Jag sitter och änker på alla au pairer som är på väg till New York just nu.. Jag hoppas er resa har gått/ går bra och lycka till på orientationen allihopa! Ser fram emot att läsa om starten på era äventyr på era bloggar :) 

Mina värdbarn

Jag har kollat med min värdfamilj och de är okej med att jag postar bilder på barnen, yaaay! Så här kommer en liten presentation om min framtida värdbarn :)
 
Connor.
Den älsta killen, han fyller fyra denna månaden och älskar sport. Han tar fotboll-, tennis-, simning- och danslektioner på dagiset. Han gillar att läsa böcker, springa runt och leka med sin bröder. Han älskar "Thomas the Train" och "Bilar". Han har börjat blivit intresserad av super hjälpar, som tex Spindelmannen.
 
 
 
Ethan, tvilling.
Fyller två nästa månad. Han är busig och helt orädd. Han älskar att springa, hoppa och klättra på allt som går att klättra på! 
 
 
 
Liam, tvilling.
Fyller två nästa månad. Han älskar att krama sina kramdjur och läsa böcker. Han kan läsa samma bok om och om igen utan att tröttna. Han älskar att springa runt och hoppa, precis som sina bröder. Han gillar och prata och pratar väldigt mycket. Han brukar fråga "is it?", vilket betyder att han vill veta vad något heter.
 
 
Och sist, en bild på alla tre tillsammans..
 
Liam, Connor & Ethan.
Visst är de sockersöta? Ser så mycket fram emot att få träffa dem! 
 

Förberedelser

Nu har jag bokat om min tid på ambassaden till 21 januari 9.30, kan dock hända att jag bokar om till veckan efter, beroende vad de säger på jobbet på tisdag. 
 
På måndag har jag tänkt att bocka av några saker från min to do-lista, bland annat att ringa till vårdcentralen och boka tid för hälsoundersökningen samt åka till banken och betala visumavgiften. 
 
Jag beställde ett kuvert med skicka-direkt frakt sedel på från posten den 20 december, har dock inte hört något mer om det.. Jag vet att postens hemsida legat nere sen ett tag tillbaka pga brand hos deras IT-leverantör, så jag antar jag att det blivit försenat.. Hoppas det löser det snart i alla fall, behöver ju det innan jag åker upp till Ambassaden :) 

Annorlunda lagar i Connecticut

Jag fick idén från Karin. Det finns så otroligt många konstiga lagar! 
 
- Du får inte gå på händerna när du korsar en gata.
- Du kan bli stoppad av polisen om du cyklar fortare än 100km/h (65mile/ hour).
- En man får inte kyssa sin fru på söndagar.
- Om du säljer en spole med tråd utan att märka dess längd kan du få 3 månaders fängelse.
- Det är lagligt att sälja en madrass som innehåller insekter, ohyra och smuts, så länge madrassen blivit steriliserad först. 
- Det är olagligt för en skällande hund att störa en sjuk person
- Att jaga en svan ger 30 dagars fängelse
 
Källa 1, Källa 2

Återblick - Londonresa #2

Del två av återblicken.
 
London by night. Hur vackert är det inte?! Jag och mamma tog bussen in till centrala delen av London bara för att jag skulle kunna ta lite foton. Jag älskar verkligen London nattetid, jag tycker det är så oerhört vackert. Vi strosade runt rätt länge, pratade, fotade och bara njöt av London.
 
 
 
En dag mötte vi upp en bekant och åkte över till Greenwich med båt. Vi gick runt lite i Greenwich och jag minns att jag inte alls mådde bra. Vi gick till parken och satte oss där för att pratade lite. Det var så varm och skönt och jag la mig ner för att vila, men jag råkade somnade istället, haha. Tog en kort powenapp, sen mådde jag oerhört mycket bättre. Skönt! På väg tillbaka till båten letade vi efter någonstans att äta lunch och råkade gå förbi Jamie Olivers restaurang, "Jamie's Italian". Alla tre log glatt och så var det bestämt - vi skulle pröva Jamies mat. Det var så himla fint där inne! Det kändes verkligen som att man var hemma hos Jamie och inte som att vi åt på en restaurang. Maten var inte dyrare en vanlig lunch på stan, men väääldigt mycket godare. Mina smaklökar dansade salsa!
 
 
 
Dagen efter åt jag och mamma på Gordon Ramsey's restaurang, Petrus. Herrejissus, två kändiskockar på två dagar. Det var inte planerat! Petrus var en lite finare restaurang och jag trodde automatiskt att det skulle vara svindyrt, men vi fick mat nog att mätta tio städer.. typ.. Vi fick vääldigt mycket mat för pengarna. Först välkomsdrink, sen någon typ av för-förrätt, sen förrätt, varmrätt, efterrätt bestående av efterrätten + miniglassar, hemmagjorda glassklubbor, mandel doppade i chocklad och rullade i kakao, after eight, mammas födelsedags macaron.. Detta var en trerättersmiddag på menyn, men hade jag inte vetat det hade jag gissat på tiorätters meny! Vi orkade såklart inte äta allt för vi var proppmätta!! Det var så himla gott! Efter maten blev vi frågade ifall vi ville gå ner och kolla i köket, vi sa glatt ja och földe efter servitören ner i köket.. på med solglasögon - allt var så skinande rent! Skämt å sido, så farligt var det inte att vi behövde solglasögon, men rent var det! Kul att se.
 
 
 
Sista dagen innan hemfärd åt vi Afternoon tea på Gallery mess. Jag hade läst om stället på internet och det hade fått mycket positiva omdömen och jag tyckte det lät bra. Det var himla fint, men förbaskat dyrt och vår servitris var läskig. Hon ställde sig 10 meter bort och vrålstrirrade på oss och så fort vi rörde på oss så sprang hon fram och frågade om det var någon hon kunde göra, haha. Det var lite jobbigt faktiskt. Visst, hon hade förklarade för oss att det var hennes första dag, men eftersom vi hela tiden var iaktagna kunde jag inte riktigt njuta av fikat, så tyvärr inget jag tänker besök igen.
 

AAA Drivers Course

Fick ett mejl från APIA tidigare ikväll med frågan om jag ville vara med på "AAA Drivers Course" 23e mars, vilket är en körkortskurs för au pairer. Det är värdfamiljen som bestämmer ifall de vill att au pairen ska gå på kursen och det är de som står för kostnaden, så det är alltså gratis för oss au pairer. Toppen!
 
Min värdmamma berättade tidigt för mig att hon tänkt anmäla mig till kursen, vilket jag verkligen uppskattar. Den enda skillnaden för dig som går utbildningen är att du flyger en dag tidigare, med andra ord flyger jag 23e mars, går körkortskursen 24e mars och 25e börjar orientationen! 
 
 

Bowling med ett oväntat slut..

Tidigare idag mötte jag upp en kompis för att fika.. Väldigt trevligt, men vi tyckte det var lite tråkigt att bara fika med tanke på att vi inte setts sen i somras och imorgon åker hon upp till Luleå igen, så vi bestämde oss för att spontan-bowla lite. Vi ringde upp en kompis, körde för att hämtade henne och sen bar det av till grannkommunen och bowlinghallen. Ingen av oss hade bowlat på minst 2-3 år, så vissa kände sig lite ringrostiga.. Själv började jag med en strike, haha. 
 
Till det roliga - när det blev min vän Karins omgång märke vi att kloten hade slutat komma upp.. Vi gick och hämtade hjälp och kille gick bakom banan för att kolla om han kunde se något, men såg inte något konstigt.. Han tog nycklen och öppnade en lucka i golvet, men såg fortfarande ingenting. Till slut tar han väck skyddet på rullbandet (för kloten) och där hittade han.. en kägla?! Tror alla blev lika förvånade och vi gick oss ett gott skratt! Efter att vi spelat klart kommer killen fram med vårat result, utskrivet och fasttejpat på käglan, hahaha! Jag frågade om han skulle ha tillbaka käglan och han svarade "Nej, nej. Varsågod, den får ni! Den har ni gjort er förtjänt av!". Hahaha, så himla random!
 
Jag, Paulina & Karin tillsammans med vår kägla, hahaha! 
 

Återblick - Londonresa #1

Jag är sååå himla bloggsugen, men det är inte jätte mycket som händer på au pair fronten, så jag tänkte att jag kunde lägga ut lite bilder från min London-resa i maj. Ni behöver inte läsa, men det kanske är kul att kolla på bilder i alla fall, haha.
 
 
The rembrandt hotell, som jag och mamma bodde på de första dagarna av resan. Fyrstjärnigt hotell, jätte fint och mysigt med perfekt läge och bra service! Jag rekommenderar det varmt. 
 
 
 
Jag och mamma kollade på en pjäs på Shakespear's Globe. Till en början var jag ganska negativt inställ och såg inte direkt fram emot att kolla på en dålig teater i flera timmar (förlåt mammi), men herregud vad jag hade fel! Den var sååå bra!! Jag och mamma hade så himla ont i fötterna efter att först ha strosat runt i London i flera timmar och därefter stått rakt upp och ner i flera timmar på ojämt stengolv och kollat på pjäsen, men det var verkligen värt det. Vilka skådespelare.. och vilka kosymer.. och sminket.. wow!! Fast pausen var ändå väldigt efterlängtad.. Jag och mamma köpte en varsinn "Bims" och satte oss ner på första bästa ställe, haha. Vilken upplevese!
 
 
 
Harrods, ett måste om man är i London. Jag har varit där innan, så det var inget nytt, men jag gillar verligen atmosfären inne på Harrods! Det är väldigt häftigt att se på all skyltning, allt från mat och kakor till Michael kors väskor och klänningar från Gucci. Jag gillade hundavdelningen med "Pup corn" och "Sniff mix" (hundkex), haha. Väldigt gulligt. 
 
 
 
Vi åkte även över till Camden och gick på marknaden. Det var ganska överskattat.. Sjukt mycket människor och väldigt varmt, men vissa saker måste man bara uppleva. Camden var väldigt vackert, så jag är ändå glad att jag åkte dit! Vi åt Fish 'n chips på ett häftigt ställe, väldigt 50-tals(?) inspirerat med speciella bord, häftiga menyer och alla i personalen hade uniform. Själva upplevelsen gjorde nog maten godare än vad den egentligen var..
 

Mejl från värdmamman

Det händer inte mycket på au pair fronten. Jag skickade mejl på julafton och önskade dem en god jul och igår mejlade värdmamman mig och önskade mig ett gott nytt år samt berättade lite om vad de har haft för sig de senaste dagarna. Hon bifogade även två kort på barnen och deras kusin från dagarna som gått. Jag tycker det är så himla kul att läsa om vad de gör och framförallt se bilder. Det får mig verkligen att se fram emot mitt år hos dem ännu mer! :) 81 dagar..

Personlig almanacka

Första inlägget för i år.. 1 januari 2014 - nytt år, nya möjligheter och massa saker att se fram emot!
 
Jag har suttit i 1-2 timmar och gjort min kalender för 2014-2015. Gör du din almanacka på http://www.personligalmanacka.se kan du själv välja när din almanacka ska börja, så jag valde att ha min startmånad skulle vara mars eftersom det är då jag åker till USA. Tror det blir perfekt att ha en USA-kalender att ha med sig i väskan för att skriva upp arbetstider, resor och vardagsplanering osv. Ser fram emot att se resultatet, men det kommer dröja 2-3 veckor innan kalendern kommer. Jag väntar med spänning!
 
Bild från Personligalmanacka.se