Washington DC

Här kommer lite fler bilder från Washington DC..
 
 
 
 
National Gallery of Art
Capitol Hill
The White House
National War Collage
The Washington Monument 
The Lincoln Memorial
Lincoln
 

Philadelphia, Baltimore & Washington DC

Jag insåg precis att jag glömt berätta att jag var i Washington DC förra helgen, så här kommer sammanfattningen:
 
På fredagskvällen kom min svenne Anna hit och vi åkte till mallet och shoppade. Vi började med att gå in på Victoria Secrets där jag köpte 3 body spray och 3 body lotion, allt för 28 dollar (ca 180kr), say whaaaat? Jag hittade även ett par lila mysbyxor som jag ääääälskar och ett par jeans för 10 dollar (ca 65kr), vilket är ett helt okej pris enligt mig, haha, Efter mallet åkte vi till Stamford för lite kvällsmat innan vi körde hemåt. På väg hemåt insåg jag att jag inte packat väskan eftersom jag trodde vi skulle vara hemma myyycket tidigare.. så vi var inte i säng förrän ett på natten och vi skulle upp vid fyra, braaaaa där! Jag fick inte mycket till sömn eftersom jag hade värsta feberfrossan och bara låg och skakade för att jag frös så mycket. När klockan ringde vid fyra kände jag bara "Snälla, gör slut på mitt lidande..", hahaha. MEN jag tänkte mind over matter, tog två ibuprofen och körde på ändå.
 
Jag och Anna hann i tid till tåget, men våra vänner missade det.. Ena köpte frukost och blev sen och den andra tog fel på tiden, hahaha. Vår resa började sådär bra och jag och Anna kände oss lite stressade över hur allting skulle sluta. Det blev så att jag och Anna fick sitta och vänta i en timme på Grand Central Station i NYC på de andra skulle komma. När de väl kom tog vi en guuuuul taxi (check!) till platsen där vi skulle hoppa på tourbussen. Det visade sig att bussen gick från China town och det kändes som att jag och mina vänner var de enda som inte var asiater, så mina öron har fått höra en hel del kinesiska under helgen. Jag förstod inte ett ord....
Tidig morgon i New York City med månen som tittar fram..
 
Ganska snabbt efter att vi kommit på bussen somnade jag, helt slut på grund av febern.. Jag sov i stort sett hela vägen fram till Philadelphia, där vårt första stopp var. Vi fick se The libery bell (dock bara genom ett fönster eftersom tiden inte fanns för att köa.. bra planering av tourbussen, haha), gamla presidentbostaden och en toalett där tidigare presidenter gjort sina behov, hahaha. Vi gick till ett matställe för att äta lunch och jag hade verkligen inte matlust alls, men lyckades få i mig en smootie.
 
Independence Hall i Philadelphia
Vår ena guide som pratar på om något som vi längst bak inte har någon aning om, haha.
Toaletten där tidigare presidenter gjort sina behov, hahaha.
Independence Hall
The Liberty Bell.
 
Vi gick på bussen igen och jag sov fram till Baltimore, där vi hade hela 20 minuter att utforska, yaay. Det var fint, men det var inget speciellt. Vår guide hade inte sagt något om staden och på tjugo minuter hinner man inte mycket, tyvärr. Det kändes mer som en bensträckare än en av bussen huvudstopp..
 
Efter Baltimore körde vi vidare till Washing DC (yes, vår guide verkade inte veta att det faktiskt heter WashingTON DC..). Sova, sova, sova..
 
Min matsäck.. mums....
 
Väl framme i DC var vårt första stopp Smithsonian's National Air and Space Museum och vi hade säkert 20 minuter att vandra omkring (hör ironin). Det var inte något som direkt intresserade mig, bara en massa flygplan, haha. 
Smithsonian's National Air and Space Museum
 
Nästa stopp - Capitol Hill. Det var himla fint och häftigt att få se det med egna ögon! 
Capitol Hill
Jag bjuder, hahaha. Försökte ta en selfie framför Capitol Hill.. Gick sådär....... Solen var sjukt stark! 
 
 
 
Nästa stopp - The white house. Det var länge sen jag såg min vän Obama, så det var härligt att ses på en kaffe och ta igen allt som har hänt i våra hektiska liv! Skämt åsido, det var häftigt att se vita huset, men mitt huvud bultade som aldrig förr, så jag ville bara tillbaka till bussen och sova.. Visst låter jag som en rolig typ? haha. Precis när vi började gå mot bussen började de stänga ner allting.. Obama skulle tydligen ut i trädgården..
But first, let me take a selfie.. Jag & Anna ufanför Vita huset..
 
 
 
Vi hoppade in i bussen, åkte en timme ut till ingenstans för en dyr buffé. Vi var dock rebeller och gick till Pizza hut istället.. Efter maten körde vi en timme tillbaka för att komma till hotellet. Vi förstod inte riktigt varför vi körde i en timme för en buffé istället för att stanna på något lokalt matställe? haha. Vi var framme på hotellet runt 8.30 och vi alla var ganska trötta. Jag la mig i sängen och dog, men jag fick inte mycket sömn eftersom jag fortfarande hade feberfrossa. 
 
Dagen efter, på söndagen steg vi upp, gjorde oss i ordning och åt frukost. Därefter åkte vi till hamnen och hoppade på en båt och åkte på en guidad tur. Det var blåsigt och kallt, men touren var okej. Efter vi kommit av båten åkte vi mot  Lincoln memorial. Detta var absolut mitt favorittälle på hela touren! Det var så häftig utsikt.. att stå på trappan upp till Lincoln, se vattnet fram till Washington monument med Capitol hill i bakgrunden. När vi gick tillbaka till bussen hade vi extra tid över från dagen, så vi åkte tillbaka till Capitol hill ännu en gång innan vi åt lunch och körde hela sträckan hem. Tog nog strax över 5h eftersom vi inte gjorde några stopp på vägen hem. Seeegt. 
 
Mina tips till er som funderar på att åka på en buss tour - åk feberfri, eller låt dig själv torteras! 

Pannkakslunch!

Jag har haft värsta cravings för pannkakor de senaste dagarna, så idag bestämde jag mig för att göra några till lunch! Jag är mitt i stekningen nu, så vi får väl se om de blev goda.. :)


Update

Ni som inte kunde se filmen.. testa nu! Jag ändrade på några inställningar :)

1st month anniversary!!

Idag har jag varit i USA en hel månad. Tiden går såååå fort! Det firar vi med en dagsfärsk film!
"Who am I?"
"Super- Jenny!" 
 
Låter jag döende på filmen? Well, I am. Jag är fortfarande sjuk och har en supersvullen hals.. Buhu. Tillbaka till ämnet - jag älskar mitt smeknamn, hahaha! Varje gång en leksak går sönder så lagar jag den och säger "I fixed it!" och jag får alltid som svar "Why?" (tvååringarnas favoritord...) och mitt svar är "Because I'm Super - Jenny!" och nu har det liksom blivit en grej och de kallar mig Super - Jenny, haha. De är så söta! 
 
 

Jag lever!

.. med nöd och näppe! Nej, så farligt är det inte, haha, men jag har haft feber sen fredags natt och dessutom ganska hög feber med feberfrossa hela helgen. I måndags natt var min hans så svullen att jag inte kunde sova, för att det kändes som att jag inte fick luft när jag andades. Åkte till läkaren direkt på morgonen och tog prover, men de kunde inte hitta något och halsfluss testet visade negativt. Skönt på ett sätt, men jobbigt för att jag inte fick någon medicin och bara får härda ut.. Idag känner jag mig lite bättre (peppar, peppar), men samtidigt är jag helt slut pga av febern. Min värdpappa har varit snäll och låtit mig vila ett par gånger under dagen, så jag inte behövt jobba lika lång dagar.. Det uppskattas!
 
Mer uppdatering kommer. Har massor att dela med mig av :)

Skype

Idag under tvillingarnas nap skypade jag med familjen annourlunda! Första gången jag skypar med dem sen jag åkte till USA :) Alla var samlade och firade påsk ihop, så då gäller det att passa på :) 
 
Familjen annourlunda!
 
Jag slutade vid fyra idag, tog en duscha och nu väntar jag på att Anna aka Ingrid ska komma hit! 

Spontan playdate

Idag efter tvillingarnas nap tog jag vagnen och promenerade ner till parken. Tanken var att vi skulle mata ankorna, men vi hittade inga.. Istället träffade vi Monika, en annan au pair, så vi gick till lekparken ihop och hade en spontan playdate! Det var trevlig och barnen hade kul :)
Tidigare under dagen när jag hade två timmar off, så tog jag bilen och körde till Norwalk.. Det tog dock en timme istället för tjugo minuter pga av massa trafik, suck.. På vägen hem från Norwalk körde jag inom Scandinavian Butik och köpte Mmmmm Marabou ;)

 

Köttfärssås á la Jenny

Idag var det jag som stod för maten..Spagetthi och köttfärssås! Det blev inte så mycket smak i köttfärssåsen, men det verkade gå hem ändå (eller så ljög de för att vara trevliga, hahaha). Svårt när allting är nytt! Jag tror iallafall att det uppskattades att jag erbjöd mig och gjorde mat :) Efter maten städade jag snabbt iordning i köket innan jag körde till Chelsea. Gick sådär, haha. Det var första gången jag körde dit och min gps funkade inte och jag kunde inte ringa några samtal?! Jag visste bara att jag var fel och hade ingen aning om vart jag skulle.. men det slutade bra! Väl hos Chelsea kollade vi på 21 Jump Street, helt klart godkänd! Väldigt rolig imellanåt.. Med Jonah Hill, Channing Tatum & Johnny Depp! ;)


Fergie Duty!

Har två timmar off nu, men eftersom regnet vräcker ner utomhus så stannar jag inne och bara tar det lugnt! Perfekt, tycker Fergie.. ;) som just nu ligger på rygg och sover i mitt knä!


The cat whisperer!

Denna dagen har varit ganska lugn än så länge (peppar, peppar). Killarna känner sig fortfarande inte helt hundra.. ena killen fick åka till doktorn och det visade sig att han har öroninflammation, stackarn. Det blev en tidig nap för båda.
 
Från det ena till det andra. Min värdfamilj har två katter och den ena sjukt social och kelen. Hon tror att min värdfamilj skaffade en au pair bara för hennes skull, en pet au pair helt enkelt, hahaha. På kvällen efter jag har slutat brukar jag gå ner till katten (som spenderar mesta tiden ner i källaren) för "Fergie Duty", vilket innebär att jag kliar henne tills hon får nog, men andra ord - så länge jag orkar, haha. Deras andra katt är väääldigt blyg. Jag såg henne en gång när hon försökte smyga förbi mig (satt med Fergie i knäet) och när hon såg att jag hade upptäckt henne frös hon till is, kollade hon på mig som om hade sett ett spöke, stod still i tre sekunder och sen kutade iväg, haha. Se bilden nedanför, haha. 
 
 
MEN idag när jag lagt killarna för deras nap och gick in i värdföräldrarnas sovrum för att hämta monitorn så låg hon på sängen. Jag gick in med stora steg och vi såg varandra samtidigt. Hon var på väg att kuta in under sängen, men stannade upp, så jag satte mig ner och räckte fram handen. Hon kon snabbt fram och luktade och till min förväning var hon LIKA KELEN som den andra katten! Jag tror jag har fått en ny kompis!! Jag sprang ner till min vp en stund senare och sa;
 
"Do you want to know what just happend?" 
och han kollade osäkert på mig och svarade..
"I don't know.. Do I?" (Han trodde tvillingarna hade gjort något..)
"I just petted Chissy!!!" 
"Really? That's pretty amazing! You have only been here for 3 weeks!! WOW. You must be excited!!"
 
Det är ganska komiskt eftersom jag bara för någon dag sen frågade min värdmamma om någon, förutom henne, faktiskt får klappa Chissy.. och svaret var nej, möjligtvis min värdpappa, hahaha. I'm the cat whisperer! 
 
Strax efter detta fick jag ett samtal från Anna. En av tjejerna jag delade rum med på orientationen! Hon var i Norwalk och undrade om jag ville ha något från Scandinavian Butik (säljer bland annat svensk godis) eftersom vi ska ses i helgen. Himla gulligt! Det var kul att prata igen, men det kändes konstigt att prata svenska igen.. Det var så länge sen, haha. På äventyr i New York!

Vid 9.45 kom Chelsea och hämtade upp mig och vi körde till tågstationen och tåg tåget vid 10. Tågresan gick inte helt problemfritt.. De hade problem med strömmen, så vår 1h-resa tog nästan dubbelt så lång tid! Drygt.. men sen som väntar på något gott väntar aldrig för länge, right? I sätet brevid oss satt en väldigt pratglad kvinna som pratade med oss nästan hela vägen.. Anledningen till varför hon var så pratglad kan bero på glaset med Bloody Mary som var i hennes hand och i termosen i handväskan, haha.. Kvinnan gav mig komplimanger för min engelska och var förvånad när jag sa att jag var från Sverige, för hon tyckte inte att jag hade någon accent.. Det gjorde mig himla glad, tack! haha. Vi kom iallafall fram till Grand Central Station efter många om och men.. och herregud vad stort det är, men också väldigt vackert. 
Väl framme letade vi upp ett ställe att äta lunch på och därefter prommenerade vi mest runt i New York. Jag var lite i min egna bubbla.. Det var så mycket att ta in, byggnaderna, människorna, atmosvären.. Det kändes så overkligt att prommera runt i New york som ingenting!
 
Efter säkert en timmes promenad gick vi mot Central Park för att chilla lite i solen. Det var 21-24 grader under hela dagen, så var var ganska överstekta, men vädret var helt underbart! Jag hade köpt med mig lite frukt och vatten som jag åt i parken samtidigt som jag bara njöööööt.
 
Central Park

Efteråt gick vi längst Fifth Avenue och jag tvingande Emily & Chelsea att gå in i Micheal Kors butiken.. Jag dog lite när jag såg hur mycket billigare en handväska är här en hemma!! Det är fortfarande 1900kr, vilket är mycket för en väska, men åhh.. Jag vill verkligen ha en.. Snälla tomten?
 
Väl på hemmaplan igen åkte jag och Chelsea och köpte en frozen yoghurt.. yummie! 
 
Sen åkte vi till Darien på äventyr (Isabelle, du vet vad jag syftar på, hahaha) och sen åt vi mat.. Mysig ställe och trevlig personal, men de var nog sämst på att få ordning på beställningarna, haha.


 

Just nu

Chillar i Central Park..


USA - här är allt större..

Igårkväll åkte jag och Chelsea till New york för late dinner och bio! Vi var och åt på Applebee's i Port Chester. Fint ställde, men maten var inget speciellt och det var ganska dyrt. Bion vi såg var Oculus, en skräckfilm. Jag äääälskar skräckfilmer, men hatar att se dem på bio, men Chelsea övertalade mig att gå.. Jag var ärligt talat skitnervös innan bion startade för att trailern var så läskig och jag trodde inte att jag skulle få någon sömn alls under natten, haha.. men filmen var inte särskilt läskig, wiho! Den hade en bra storyline, även om den var lite förvirrande ibland, men helt enkelt över godkänt!
 

Till bion köpte vi dricka och popcorn. Jag köpte en iste - SER NI HUR STOR DEN ÄR?! Skulle chansa på 1,5 liter, haha. Sjukaste är att man får gratis påfyllning med, som om att någon orkar dricka upp en hel sån här?! Det finns säkert många, men jag är definitivt inte en utav dem! Jag drack inte ens en fjärdedel...
 

Beachen

Igår efter att jag slutat skulle min värdpappa ta barnen ner till stranden och undrade om jag ville följa med. Vädret var helt underbart (21 grader varmt), så jag tänkte att det kunde vara kul att komma ut lite ur huset och följa med för att ta lite bilder. Vi gick längs stranden, leta stenar och kastade dem i vattnet. Jag tog upp min kamera för att fota, men insåg snabbt att jag glömt minneskortet i mitt rum, haha. Så typsikt! Men det var mysigt att komma ut i det härliga vädret :)

Vädret!!

Klockan är 16.15 och det är 21 grader!! Jag klagar inte...


CHANEL vs FERGIE

Who wants a CHANEL when you can have a FERGIE instead? 

Gosekatt.. 
Bland det värsta med att vara au pair..

Denna veckan har varit tuff.. Jag torkat spyor, bytt diarré-blöjor, blivit nyst på och fått barnsnor i ansiktet.  Jag är en person som gärna tar avstånd till alla sorts bacilusker och handspriten är min bästa vän, haha. När det kommer till barn gäller det helt enkelt lägga sin egen bacillskräck på hyllan och sätta barnen i första hand. När mitt ena värdbarn spydde i måndags ville jag helst av allt lägga benen på ryggen och fly långt långt iväg, haha, men det var bara att bita i det sura äpplet, torka upp, byta kläder, lugna ner och trösta så gott jag kunde. Jag tycker verkligen synd om mina små värdbarn. De har inte känt sig alls bra denna veckan. De har varit mycket gnäll, skrik och tårar och det har bara varit mamma, mamma, mamma eller pappa, pappa, pappa. Jag förstår dem verkligen, men det är tufft att känna att man inte kan hjälpa till.
 
Detta är helt enkelt nackdelen med att vara au pair, men när ena killen kryper upp hos mig i soffan, somnar i min famn och börjar snarka - då är det värt allt slit! Jag önskar att jag hade en bild på detta. Han var så söt..

Cluster meeting

Jag är precis hemkommen efter mitt första cluster meeting! Det var hemma hos min cc och det var som sagt "Dessert night". Det var galet mycket kakor och efterrätter!! Det var så man blev mätt av att bara kolla på det uppdukade bordet, haha. Jag såg en hel del bekanta ansikten, tjejer som jag tidigare träffat. Jag träffade även några andra svenskar för första gången. Jag kände mig helt efter när de började prata med mig, för jag förstod inte ett ord! Min hjärna var fortfarande inställd på engelska, så det tog ett litet tag att ställa om! Kändes helkonstigt att prata svenska. Ganska komsiskt ändå.. Haha ammanfattningsvis - Det var ett bra första- cluster meeting :)
 
Här får ni världens sämsta bild på ena hälften av allt.. Ser ni mina chokladbollar med de svenska flaggorna? 

 
 

Fort-byggande

Idag byggde jag och lillkillarna ett fort, men stolar, överkast och filtar.. Inne i fortet/ kojar lekte vi lekar och läste böcker.. Himla mysigt :) Killarna tyckte det var himla roligt att bara springa in och ut, haha! 


Hello Sweden!

Ikväll ska jag gå på mitt första cluster meteting med temat "Dessert night", vilket innebär att man ska baka och ta med sig något från sitt hemland. Jag bakade chokladbollar eftersom att det är så enkelt och snabbt! Jag gjorde några extra till värdfamiljen.. jag vet att den äldsta sonen ääälskar chokladbollar!  


Cos cob

Igår efter jobbet tog jag en promenad ner till tåg stationen och tåg tåget till Cos cob för att möta upp en annan tjej.  Det började bra med att vi inte hittade varandra på tågstationen, hahaha. Hon sa att hon stod vid parkeringen, men jag letade och letade, gick fram och tillbaka.. men kunde inte se någon med en barnvagn.. Det visade sig sen att hon stod på en annan parkering längre bort, så det var inte så konstigt, haha. Vi gick till Starbucks och jag beställde en Iced hazelnut macchiato, men nej.. Inget för mig! Nästa gång ska jag bara ta vanligt kaffe :) Efter kaffet bestämde jag mig för att gå hem från Cos cob eftersom att det var så fint väder. Jag tog svängen inom affären och köpte lite saker inför dagens "äventyr"! 

Buffalo Wild Wings

Igår efter att vi hade varit på Gallerian i White Plains åkte vi till Buffalo Wild Wings i Port Chester för att möta upp nio andra au pairer, så totalt var vi tolv stycken. Detta är dock ett ställe jag troligtvis kommer åka till igen. Det tog en timme innan vi fick maten och det var inte någon direkt avancerad mat.. men det var trevlig att träffa lite andra au pairer. Detta är en sportbar med stora skärmar överallt och deras musikval var..... One Direction?! hahaha


White plains Galleria

Igår åkte jag, Chelsea och Emily till Gallerian i White plains. Gallerian var enorm, men jag tyckte inte den var något speciellt. Jag hittade iallafall en jättefin tunn kofta på Forever 21 (allt är så mycket billigare här! Koftan kostade liksom 20 dollar, vilket är ca 130 kr.. Hemma hade den säkert kostat dubbelt!) och handsprit på Bath & Body Works. De luktar amaaaaazing! Jag använder alltid handsprit när jag är ute, så jag hade redan siktat in mig på att köpa dessa innan jag kom till USA, haha.
De luktar såååå gott!

Första bilkörningen i staterna

Idag under tvillingarnas nap, så tog jag och min vp bilen och jag fick köra första gången! Vi körde först ner till stranden (beeeeeeeautiful!!) och körde hela "slingan" runt.. Därefter körde vi mot Stamford och vi tog världens omväg för att jag skulle slippa motorvägen. Väl i Stamford stannade vi och handlade och därefter körde vi hemåt och jag fick välja om jag ville köra den vanliga vägen eller motorvägen.. Mitt val - motorvägen! Det var så mycket enklare än jag hade trott! Jag överlevde, wiho! I'm proud!

Film från NYC

Här kommer en film från vår NYC tour under orientationen med Au pair In America :)
 

Bra lördag!

Idag tog jag lite sovmorgon fram till kl 9 och därefter klädde jag på mig och promenerade ner till gymmet för ett spinningpass. En timme av "Snälla döda mig nuu..", haha. Sen gick jag hem, tog en dusch, slöade lite.. Gjorde lunch och drack en kopp kaffe (❤). Nu ligger jag i sängen och tar igen lite bloggläsning, glor på Harry Potter och smider planer med Anna! ;) Ikväll blir det några timmars jobb.. Bra dag!
Ikväll ska mina värdpäron ut och äta middag, så jag ska passa barnen. 

Crazy monkeys

Här får ni lite dagsfärska bilder på mina små apor :)
 
Såååå himla söööööt!
 
         Varje gång min vp sa "Where is Jenny?" kollade han på mig med denna blicken, hahaha.
Dessa pojkarna äääälskar lastbilar och just i detta ögonblicket körde en lastbil förbi och E skriker "TRUUUUUUUUUUCK!!!!!", hahaha. Så himla söt!!
 
 

Intensiv dag

Igår direkt efter frukost skjutsade min värdpappa in mig till Stamford för att jag skulle fixa mitt Social security card. Det hela gick väldigt snabbt! Jag var där ca 5 minuter innan de öppnade, så jag var nummer fyra i kön och allt var över på ca 15 min! Snabbt & enkelt!
 
Mitt på dagen (kl 13-15) hade jag ett break så då jag mötte upp Chelsea (tjejen som jag åt ihop med i söndags) igen. Vi började med att gå till gymmet och skriva in oss. Jag ska ha mitt möte med en pt på onsdag - ja, jag är rädd, hahaha. Efter vi var klara med det åkte vi till Subway och åt lite lunch.
 
På kvällen efter att jag slutat hämtade Sabrina, en annan au pair, upp mig och vi åkte in till Stamford med tre andra tjejer och åt pizza på Remós. Sjukt god pizza! De var trevlig att träffa ytterligare några fler au pairer :) Fast två av tjejerna hade jag träffat på orientationen.
 
Ana, Aidee & Momo
 

Första olyckan

Jag har inte riktigt hunnit sätta mig ner för att blogga, så nu tar jag igen lite, haha..
 
I tisdags efter jobbet skyndade jag mig med att göra mig i ordningen efter jag slutat för att jag skulle hinna med tåget och möta upp en annan au pair i Cos cob för en kopp kaffe. Jag hinner inte mer än 50 meter innan jag trampar snett och hela foten bara viker sig (utöjda ligament, I guess..). Jag ramlar på asfalten/grusen och lyckas göra hål på mina nya byxor, skrapa upp båda knäna, ena armbågen, båda handflatorna och stuka ena handleden. Det är löjligt hur mycket jag lyckades skada mig, hahaha.. Den var en bil som stannade och frågade om jag var okej, om jag behövde skjuts någonstans osv, men jag sa att jag var okej, borstade av mig och vandrade hemmåt igen för att tvätta såren. Så himla pinsamt! Det blev inget kaffe för min del, utan det blev slappekväll på rummet med två svullna knän.. Amerikanska trottoarer är lömska ;)

So far so good

Allt går bra här borta i USA. Igår var min första jobbedag och det gick verkligen över förväntan! Jag antar att det är detta som de kallar för "the honeymoon" på orientationen, haha. För tillfället har tvillingarna nap, så jag tänkte slå på ett avsnitt av Glee under tiden de sover. Perfa!