Blogg-tips

Jag älskar att läsa au pair-bloggar och följer säkert tjugo stycken(!!), hahaha.. Personligen älskar jag att få blogg-tips och därför ville jag dela med mig av mina sju favoritbloggar, dessa au pair-bloggar får ni inte får missa! 
 
decibelles.blogg.se - Isabelle, är på väg in i matchningsprocessen
aupairdaniella.blogg.se - Daniella, åker den 6 januari och kommer vara au pair i Long Island, New york
emelindbergaupair.blogg.se - Emelie, åker den 6 januari och kommer vara au pair i Los Angeles, Californien
annafotar.devote.se - Anna, åker 2 december och kommer vara au pair i San Fransisco, Californien 
apelin.blogg.se - Elin, au pair i Columbus, Indiana.
rebeccainchicago - Rebecca, au pair i Chicago
aupairmi.blogg.se - Mimmi, au pair i Californien
 
 
Har ni några bloggtips så får ni mer än gärna tipsa mig! 

Äntligen!

Ser ni vilken kategori detta inlägget är publicerat i? Jo, nämligen "matchningsprocessen", med andra ord - jag är antagen till programmet!! Åhh, detta är så spännande!!
 
 

Bara en tidsfråga..

Det har gått en vecka sen intervjun nu och jag började känna mig himla otålig eftersom de bara hade ringt en referens och hade tre kvar, men när jag loggar in på mitt au pair konto ser jag "Your application has been received and is being reviewed by Au Pair in America.". Jag trodde de skulle ringa alla mina refernser innan de skickade vidare ansökan? Tydligen inte! Det var en positiv överraskning! Kan knappt fatta att jag snart är i matchningsprocessen.. känns galet, men på ett bra sätt!
 
 

På gång!

Kl 8 tidigare ikväll plingade mobilen, en av mina referenser berättade att de precis hade ringt henne. Kl 8.. på en söndag! Man kan inte säga annat än att de verkligen jobbar hårt på SI ;) Det känns spännande! Hoppas min ansökan hinner bli godkänd och klar nu i veckan :) 

Otålig

Det har gått tre dagar sedan intervjun och det känns som en evighet. SI har inte börjat ringa upp mina refernser, med andra ord dröjer det lite till innan min ansökan blir godkänd.. Jag är såå otålig, hahaha! Vill börja komma igång nu :) Jag har ju ställt in mig på att det ska ta en vecka, alltså är tre dagar ingenting!
 
Idag har jag fyllt i min ansökan om polisregisterutdrag, säger man så? Nåväl, ni förstår vad jag menar! Vanligtvis fyller man i den på intervjun, men min intervjuare hade glömt den. Det är såklart inga problem, det är lätt hänt! :) Fick den hemskickad till mig idag så nu när jag har fyllt i den är det bara att skicka den vidare! 
 
Mycket mer har inte hänt på au pair- fronten, men förhoppningsvis finns det mer att skriva om snart :) hur går det för er?

Vilka är ni?

Det är så roligt att de faktiskt är så många som kikar in här varje dag! Kan ni inte berätta vilka ni är? Hur hittade ni hit? Jag är så nyfiken :) 

pssst..

.. ni har väl inte missat att ni kan följa mig på bloglovin? Antingen genom att ni söker på aupairjenny.blogg.se eller om ni tycker på ikonen här nedanför eller den i listan till höger.
 
 
Ha en bra dag!
 

Lätt som en plätt

Jag har precis kommit hem från intervjun och det gick jätte bra! Jag kom på mig själv med att vara nervös över att inte hitta dit, men inte för själva intervjun - jag i ett nötskall! Sofia, min intervjuare var jätte trevlig, vilket gjorde att intervjun flöt på hur bra som helst. Hon ställde ett par frågor om min barnerfarenhet, vad som motiverar mig att åka osv samt en ynka fråga på engelska om hur jag tror det kommer vara att köra bil i USA. Sist men inte minst var det dags för ett personlighetstest på 185 "stämmer/ stämmer ej- frågor", vilket tog cirka 20-30 minuter.. Hela intervjun tog drygt 2h, men jag tyckte det var trevligt. Det var roligt att prata med någon som faktiskt har varit au pair tidigare och interjvun gjorde mig verkligen ännu mer taggad till att åka nuu! 
 
Nästa steg är att SI ska ringa och kontrollera mina referenser, sen kommer min ansökan kollas igenom och godkännas och därefter skickas vidare till huvudkontoret för en sista kontroll innan min ansökan godkänns och börjar cirkulera runt bland värdfamiljerna, spännande! Jag frågade även hur lång tid det skulle ta och hon svarade att det borde vara klart till någon gång nästa vecka.. med andra ord - nästa vecka kanske jag är i matchningsprocessen!!

Redo!

Igår bestämde jag mig för att skriva om mitt host family letter lite eftersom jag inte kände mig helt nöjd med det.. Gjorde lite omformuleringar, la till lite nytt och strök det som kändes orelevant. När jag kände mig klar skrev jag ut det och la undan det för att sova på saken, bad även mamma att läsa eftersom det är lätt hänt att man missar onödiga stavfel, men nu är jag klar och känner mig äntligen nöjd! Nu är jag redo för morgondagens intervju!
 
 

Intervju bokad

Kl 09.00 på onsdag ska jag infinna mig i Ronneby för min intervju. Redan nervös, även om jag hört/ läst från alla andra att det inte är något att oroa sig över, men kan man låta bli? 
 
Påminnelse till mig själv;
*Ta med 192kr till polisregisterutdraget

Friday

Idag är det fredag, wihoo, veckans bästa dag enligt mig! Besöksstatistiken sköt i höjden igår, kul! Har ingen aning om vilka alla är, men antagligen lite au pairer/ blivande au pairer. Har jag rätt? :) I vilket fall som helst - välkomna!
 
Idag hoppas jag hitta två referenser i brevlådan. Hade varit så skönt om de hann fram innan helgen så jag kan boka tid för intervjun :) 

Update

Det står lite stilla på au pair- fronten..
Mitt "host family letter" har det blivit granskat och jag fick kommentaren "Ett mycket välskrivet och trevlig brev :)", med andra ord var det inget som behöves ändras. Jag har dock lagt till lite mer barnerfarenhetstimmar så kommer nog ändra brevet lite :) Måste säga att de är väldigt snabba på SI, tog bara ca 10-15 minuter innan brevet var läst och kommenterat! De är alltid så trevliga och hjälsamma.
 
Spelade även in min au pair video förra veckan. Skönt att ha den klar! Nu väntar jag bara att mina två referenser ska dimpa ner i brevlådan. Väntar nämligen på referenser från två vänner som bor en bit här ifrån.. sen är det dags att boka tid för intervjun! :)

It's getting closer..

Host family letter, done!
Laddade precis upp brevet på min sida och väntar nu ivrig på vad SI (scandinaviska institutet) har att säga om det. Blir säkert några småsaker att ändra, för så brukar det vara. Det är inte alltid så lätt att veta vad som är bra att ha med. Trodde faktiskt inte att det skulle ta såhär lång tid att skriva ett brev. Har suttit i flera dagar och knepat och knåpat, men det ska ju trots allt vara ett brev man man är stolt över. Brevet är väldigt avgörande för om värdfamiljer kontaktar dig eller inte.

När jag hade laddat upp mitt brev kom denna rutan upp "You have completed the requirements for your application forms. When you are happy with your application forms, click here to send a message to your interviewer to let them know.", med andra ord är det snart dags för intervju - nervöst!


Checklist

Fylla i "application form" √
Fylla i "childcare experience" √
Skriva "host family letter" 

Ladda upp foton på;
- Mig & min familj √
- Mig & mina vänner √
- Mig med ett hobbyintresse √
- Mig & någon av barnen jag passat 

Fixa skrivna referenser;
- Minst 2 "childcare reference" 
- 1 "character reference" √
Översätta referenserna 
Ladda upp kopia på;
- Betyg 
- Körkort √
- Pass √

När allt detta är klart så är det dags för intervju..

Därefter behöver jag ordna:
- Presentationsvideo
- Läkarintyg
- Registerutdrag 
 
Jag kommer bocka av listan efterhand :) 
När jag blir klar hänger lite på de som ska skriva referenserna (tusen tack för att ni ställer upp, ni vet vilka ni är!), men känns skönt att ha kommit så pass långt. Hoppas vara klar (med delen innan intervjun) inom två veckor, med andra ord är det nog snart dags för intervju. Spännande, men lite nervöst. 

Change of plans

Det jag sa om att hitta jobb, det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Har inte fått något jobb, men jag ger inte upp! Har fortfarande tid så vi får se hur det blir med den biten.. Har vilket fall som helst bestämt mig för att verkligen ta tag i min ansökan nu, för jag vill ha ett mål. Tycker det är jobbigt att ha framtiden så ovis, vill ha något att se fram emot.

Det är så mycket som ska fixas till ansökan, visst - det är kul, men jag blir lite matt varje gång jag ser checklistan, och skulle jag sagt något annat så hade jag ljugit.

Håller för tillfället på med mitt "Host family letter" och har skrivit i flera timmar, vill såklart att det ska bli så bra som möjligt. Sen märks det att man inte har pluggat på ett par månader, för jag känner att jag blir trött i huvudet av all denna engelskan.. men fortfarande - det är kul!

Har även fixat lite smått såsom bild på körkort, pass osv.. Har även fixat en referens från förskolan, ska bara översätta den till engelska och så är det klart. Referens två är på G!

 
Första utkastet till mitt "Host family letter".