Match #3 Update #2

Har mejlat mycket fram och tillbaka med värdmamman från match #3. Allt hon berättar känns så himla bra, vi verkar dela samma värderingar och det känns verkligen som en underbar familj.
 
Lite smått och gott (kaske borde kalla det smått & blandat....)
Au pairen kommer jobba mån-fredag 8-16 och även två lördagar/söndagar i månaden. Ansvaret är först och främst tvillingar. Den älsta pojken går på dagis under dagarna. De tycker det är viktigt att au pairen ska känna sig som en i familjen och när de reser för att hälsa på släkt, eller har vanlig semester är au pairen välkommen att följa med. De hälsar ofta på värdpappans föräldrar i Boston, ibland värdmamman föräldrar i Oregon och de har en stuga i New Hampshire. Au pairen får bjuda över andra au pairer och ha playdates. Vänner och familj får gärna komma och hälsa på, värdföräldrarna sa att de gärna får sova i deras gästrum. De bor ca 45 min ifrån NYC och de bor nära till stationen, så det är enkelt att ta sig till NYC med tåg. De har två katter. Barnen verkar superhärliga. Jag och värdpappan delar intressena fotografering och matlagning, super kul! De vill gärna att jag lär dem lite nya rätter. De vill gärna att jag lär barnen lite svenska, väldigt roligt! Det bor nära en strand, en park, har nära till affärer och biblioteket, vilket tvillingarna gillar att gå till. Au pairen kommer ha tillgång till bil på sin lediga tid. Jag skulle behöva ta amerikanskt körkort. Au pairen kommer ha sitt eget rum med kabel-tv och kan koppla upp sig på familjen wifi. Au pairen kommer ha ett badrum som i blir i stort sett som sitt eget. 
 
Har även mejlat ganska mycket fram och tillbaka med deras svenska au pair och hon berättar allt ur sin synvinkel och allt stämmer överrens med vad familjen har sagt. Hon har varit deras au pair i två år och hon trivs jätte bra.
 
 
Denna familjen känns verkligen rätt. Jag håller tummarna och hoppas på det bästa!
 
 

Kommentarer
Sofie säger:

Åh vad bra det låter!! :D när vill dom att du ska komma? Januari?
Lycka till nu! :)

Svar: Slutet av mars! Hade gärna åkt i januari, men när jag åker är inte det viktigaste :)
Jenny Liljedahl

2013-11-28 | 21:56:44
julia säger:

Jag hade velat åka i september, men åker nu i januari för att jag matchade med en toppenfamilj! Matchade med dem redan på sommaren, men precis som du skrev i kommentaren innan, familjen är mycket viktigare än resedatumnet! Lycka till med allt :)

Svar: Jaha, där ser man! :) Hur har det varit med att hålla kontakten med familjen så länge? :)Tack så mycket, detsamma!
Jenny Liljedahl

2013-11-29 | 16:59:23
Bloggadress: http://juliahelenas.blogspot.fi
julia säger:

Det har inte varit något problem att hålla kontakt! Vi bytte telefon nummer så vi har skickat på Whatsapp väldigt mycket, flera gånger i veckan! Känns väldigt bra eftersom det känns som att vi redan känner varann :)

Svar: Åh, va roligt! Skönt att känna att man inte tappar kontakten :)
Jenny Liljedahl

2013-11-29 | 22:47:25
Bloggadress: http://juliahelenas.blogspot.fi

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback