Match #4

 
Familjen bor i: Alexandria, Virginia
Barnen: Två tvillingtjejer (3år)
Djur: Inga
 
Fick med tre bilder i deras profil, men ingen essay. Mejlade och sa att jag var intresserad av att veta mer om dem, återkommer när jag fått mer info :)
 
För övrigt är det otroligt kul att jag fått tre stycken matchningar på en vecka!! Det trodde jag aldrig skulle hända :)

Match #3 Update #2

Har mejlat mycket fram och tillbaka med värdmamman från match #3. Allt hon berättar känns så himla bra, vi verkar dela samma värderingar och det känns verkligen som en underbar familj.
 
Lite smått och gott (kaske borde kalla det smått & blandat....)
Au pairen kommer jobba mån-fredag 8-16 och även två lördagar/söndagar i månaden. Ansvaret är först och främst tvillingar. Den älsta pojken går på dagis under dagarna. De tycker det är viktigt att au pairen ska känna sig som en i familjen och när de reser för att hälsa på släkt, eller har vanlig semester är au pairen välkommen att följa med. De hälsar ofta på värdpappans föräldrar i Boston, ibland värdmamman föräldrar i Oregon och de har en stuga i New Hampshire. Au pairen får bjuda över andra au pairer och ha playdates. Vänner och familj får gärna komma och hälsa på, värdföräldrarna sa att de gärna får sova i deras gästrum. De bor ca 45 min ifrån NYC och de bor nära till stationen, så det är enkelt att ta sig till NYC med tåg. De har två katter. Barnen verkar superhärliga. Jag och värdpappan delar intressena fotografering och matlagning, super kul! De vill gärna att jag lär dem lite nya rätter. De vill gärna att jag lär barnen lite svenska, väldigt roligt! Det bor nära en strand, en park, har nära till affärer och biblioteket, vilket tvillingarna gillar att gå till. Au pairen kommer ha tillgång till bil på sin lediga tid. Jag skulle behöva ta amerikanskt körkort. Au pairen kommer ha sitt eget rum med kabel-tv och kan koppla upp sig på familjen wifi. Au pairen kommer ha ett badrum som i blir i stort sett som sitt eget. 
 
Har även mejlat ganska mycket fram och tillbaka med deras svenska au pair och hon berättar allt ur sin synvinkel och allt stämmer överrens med vad familjen har sagt. Hon har varit deras au pair i två år och hon trivs jätte bra.
 
 
Denna familjen känns verkligen rätt. Jag håller tummarna och hoppas på det bästa!
 
 

Match #2 Update

Match #2 svarade på mitt mejl igår. Det kändes sådär.. Värdföräldrarna är egenföretagare, så schemat komma skifta mycket och de behövde inte en au pair förrän i april, men jag ska ge dem en chans i alla fall! 

Update match #3

Jag känner mig lite uppe bland molnen.. Har precis Skype:at med match #3 och det kändes så himla bra! Vilken familj alltså, så varma och välkomnande männsikor. Lätta att prata med och med härlig humor! 
 
Det började ju inte så bra dock, haha. Jag trodde det var 7h tidsskillnad, men det var tydligen 6h.. Kom precis innanör dörren när telefonen ringde, men jag hann inte svara, en stund senare ringde de på min mobil. Jag förstod att det var värdfamiljen, så svarade och bad om ursäkt för att jag missuppfattat tiden och frågade om jag kunde ringa upp dem om 15 minuter, vilket inte var några som helst problem. Skönt! 
 
Kom hem i tron om att jag hade en timme att varva ner, förbereda mig lite och ta det lugnt, men så blev det inte! Tur att jag förberett lite frågor redan igår kväll, puuh! Ringde upp ca 10 minuter senare, men inget svar. Ringde två gånger till, inget svar. Mejlade och sa att jag inte fått något svar och testade en gång till, då gick det! Värdfamiljen startade samtalet med ett väldigt glatt "HELLO JENNY!" :D
 
Jag berömde deras essay och sa att den hade besvarat många av mina frågor redan från början, vilket är väldigt skönt. Vi pratade om lite allt möjligt och samtalet flöt på så himla bra hela tiden. Pratade med föräldrarna en bra stund, sen fick jag hälsa på barnen.. Jag vinkade glatt och fick glad respons tillbaka. Leendet på den ena pojken gick från öra till öra! Därefter fick jag även prata med deras svenska au pair, som också var väldigt trevlig. Hon pratade väldigt gott om familjen, härligt. Jag är tydligen den första au pairen de kontaktat, men de hade kontaktat en annan tjej också, men om jag förstod det rätt hade tjejen redan ganska fullt upp med 5st andra matchningar. Så håll tummarna för mig!
 
Min magkänsla skriker: JAAAAAAAA!!!! Jag vill egentligen inte hoppas för mycket, men detta känns så himla bra!

Match #3

Först får jag en match, sen står det still i tre veckor och därefter kommer två stycken på samma dag! Wow! Så himla roligt!
 
 
 
Familjen bor i: Riverside, Connecticut
Barnen: Pojke (3år), två tvillingpojkar (1år)
Djur: 2 st katter
 
Mobilen plingade och jag blev jätte glad och trodde den andra värdfamiljen hade svarat, men till min förvåning var det en ny matchning! Denna gången en familj i Connecticut! I inkorgen låg även ett mejl ifrån VM som sa att hon läst min ansökan och sa att de gillade den och att de ville boka en tid för intervju. Jag mejlade tillbaka med bla några förslag på tider, två minuter hade VM svarat och vi ska troligtvis ha en telefonintervju imorgonkväll. Spännande! 
 
Jag läste egen deras essay och jag fick ett väldigt positivt intryck av familjen. Håll tummarna för mig!

Match #2

Familjen bor i: Hamilton, Virginia
Barnen: Flicka (3år), pojke (6år), pojke (9år)
Djur: Hund
 
Jag mejlade direkt imorse och berättade att jag tyckte det är väldigt roligt att de är intresserade av mig och frågade även om de kunde visa mer information på deras sida :) Får se vad de svarar!
---
Även denna gången fick jag väldigt lite information, vad beror det på? Är det som familjen valt att inte dela med sig av all deras information? 

Den som väntar på något gott..

Gissa vad? Fick en ny match inatt! Äntligen! Berättar mer senare, nu måste jag köra till jobbet :)

Stockholmsresa bokad!

Tidigare idag samlades familjen, bestående av mig, mamma, mina två bröder och min brors sambo för att fira min och min brors födelsedag. Vi åt supergod mat och hade det trevligt, så himla mysigt :) 
 
Fick även förfrågan om att komma upp till Stockholm och fira första advent i år igen, tackade ja utan att tveka och bokade tågresan på en gång. Det var så himla mysigt förra året! Ååh, ser så mycket fram emot det! Ska strosa runt lite i stan också, i hopp om att hitta några julklappar. Åker upp fredag kväll och hem tidigt måndag morgon, 6 timmars tågresa (ink. ett byte) är väl inget att se fram emot, men ändå såå himla värt det! Ska bli så roligt :)

Lördag kväll

Inget nytt.. Uppdaterar såklart när jag får en ny match! Nu väntar jag på ett par kompisar som ska komma hem till mig och fira min födelsedag med lite god mat och trevlig sällskap :)

Sweet nineteen

Tjolahopp hipp hurra´, för idag är det min födelseda´
 

Idag har jag vikarierat för den ordinarie läraren i klassen jag praktiserar i, vilket innebär att jag var ensam med klassen och det var såå himla roligt! Det gick jätte bra, mycket bättre än vad jag har trott. Imorgon är jag också vikarie, kul! :)
Här får ni en bild på en ovanligt mycket sminkad Jenny ;)

Kort uppdatering

Det har inte hänt så mycket mer sen sist, inga fler matchningar.. De kommer säkert, men det gäller att vara tålmodig :) 
 
Något som rör au pair:andet lite är att jag denna vecka började jobba på en låg- & mellanstadie- skola. Jag är mestadels i årskurs två, men kommer även hjälpa till i förskoleklassen någon dag i veckan. När min klass har slutat är jag på fritids fram till kl fyra. Har som sagt bara varit där i två dagar, men allt har rullat på så himla bra! Barnen i min klass är riktiga pratkvarnar, men himla härliga! Personalen är också väldigt trevliga, härliga och positiva och jag trivs redan väldigt bra. Ser fram emot att få fortsätta jobba där :) dessutom är det alltid ett stort plus att få mer barnerfarenhet innan au pair-livet börjar! 
 
Hur går det för er andra? :)

Dröm vidare..

Går och lägger mig nu och hoppas vakna med en ny matchning i inkorgen... Har aldrig haft så dåligt tålamod som i matchningsprocessen ;)

Beslut ang match #1

Värdmamman svarade på mitt mejl på mindre än 20 minuter och fick svar på mina frågor. Jag har dock valt att tacka nej till denna familjen, vilket är lite jobbigt.. De kändes som en trevlig familj, men samtidigt kändes det som att visa bitar inte riktigt "klaffade" och min magkänsla sa nej. 
 
Nu är det bara att vänta tålmodigt på nästa match :) 

Update 3 match #1

Fick snabbt svar mejlet som jag skickade till värdmamman. Ställde lite frågor, såsom vilka ansvarsområden jag hade gällande barnen, hur en typisk arbetsdag skulle se ut för mig, vad föräldrarna tycker är det viktigaste i deras barnuppfostran, vad barnen tyckter om att ha en au pair, lite om pojkens autism och hur jag kan skapa en trygg miljö för honom. Fick bra svar och har precis skickat iväg ännu ett mejl med några fler frågor. Uppdaterar när jag vet mer :)

Update 2 match #1

Skickade precis iväg ett mejl till värdmamman och tackade för samtalet igår samt ställde några frågor. Får se vad hon svarar :)
 
Ha en trevlig kväll allesammans! 

Uppdate match #1

Min matchning började inte så bra, jag hade slumrat till på soffan (hård arbetsdag) och när jag kollar mobilen ser jag att jag hade ett missat samtal från Stamford, CT, Jag förstod på en gång att jag fått en match. Kollade mejlen och jajamen, "A host family is interested in you!". Kastade mig upp ur soffan, hämtade datorn och loggade in på min au pair sida på en gång. Jag var så glad att jag knappt visste vilket ben jag skulle stå på!
 
På profilsidan stod värdmammans mejladress, så jag mejlade på en gång och bad om ursäkt för att jag missat samtalet och att jag gärna bokade ny tid för intervju. Hon svarade inom loppet av 5 minuter och frågade om vi kunde köra på en gång. Herregud, tänkte jag. Allt gick så snabbt! Men jag sa ja, och en stund senare hade vi vårt samtal. Det gick så bra! All nervositet släppte precis innan samtalet och engelska flöt på mycket bättre än jag trott! Fastnade på ett ord, men det var allt. Jag måste faktiskt säga att jag är lite stolt över mig själv, men det får man väl vara?!
 
Värdmamman berättade om barnen, bland annat att pojken hade autism, vilket jag inte har någon erfarenhet av, vilket jag såklart förklarade, men hon berättade lite om hur de brukade göra och hur deras vardag ser ut. Jag och flickan verkade dela en hel del intressen, vilket är väldigt roligt såklart! Jag ställde lite frågor om barnen och fick bra svar. Mamman verkade vara väldigt trevlig. Hon berättade att hon intervjuade fler au pairer för tillfället, men att hon gärna ville ha en svensk au pair eftersom att de har haft en svensk au pair innan och det hade fungerat bra. De behövde en au pair som kunde jobba helger och ja sa att jag kunde tänka mig det, så länge jag får en helg i månaden ledigt. 
 
Hon ville att jag skulle höra av mig senast fredag och säga ifall jag fortfarande är intresserad. 
 
Några frågor? :)

Match #1

Match #1
 
Familjen bor i: Mattituck, New York
Barnen: Flicka (12år), pojke (6år)
Djur: Hund
 
Detta var all information jag fick, men mejlade på en gång och sa att jag var intresserad. Vi bestämde Skype-tid på en gång och vi har precis avslutat samtalet, uppdaterar er om hur det gick i nästa inlägg ;)

Första matchningen!

Jag har fått min första match, herregud! Jag vet knappt vilket ben jag ska stå på, detta är så spännande!! Jag ska ha skype-intervju med värdmamman om 20 minuter.. ingen tid att förbereda sig här inte, men bäst att "riva av plåster på en gång", innan nervositeten har hunnit byggas upp allt för mycket.
 
Önska mig lycka till! Berättar mer senare :)

Q & A #2

"Hur är din Engelska idag? Känner du dig säker på den, eller att du har en hel del kvar att lära?"
 
Jag känner att min engelska är ganska bra, men jag har inte riktigt flytet, men en av anledningar till varför jag åker är faktiskt för att lära mig språket bättre. Jag har inga problem med att göra mig förstådd på engelska, men visst, jag känner mig inte hundra procent säker på språket och det finns alltid saker att lära sig/ förbättra, såsom utöka ordförrådet, meningsbyggnader, flyt osv, men jag är inte direkt nervös över engelska-delen. Visst, jag känner mig inte helt bekväm i att prata engelska, men det är väl ganska normalt eftersom det inte är mitt modersmål, men jag tror man kommer in i det ganska snabbt och då växer självförtroendet och spärrna släpper :) 
 
Är dock nervös inför skypesamtalen med värdfamiljerna, men det är väl mer för att de är en ny, okänd situation och för att man sitter framför en skärm och prata.. Känns så konstigt! ..nej, jag använder aldrig Skype i vanliga fall, så att prata med en skärm faller sig inte naturligt för mig ;) Jag får ta det som det kommer!
 
 

Q & A

Fick en fråga en tjej som heter Anna och eftersom svaret blev så himla långt tycker jag det kändes enklare att svara i ett inlägg istället..
 
"Vilken typ av familj skulle du vilja hamna hos? Hur många barn, ålder, kön?? Nåt speciellt ställe du vill till??"

 

Jag är öppen för alla förslag att för mig spelar inte antal, ålder och kön någon större roll så länge kemin känns rätt. Jag vill ge alla familjer en chans och därför jag tycker det är viktigt att man inte ställer inte sig på att man vill ha det på ett visst sätt, att man vill på bo en speciellt ort osv. Det är viktigare att det känns rätt, att magkänslan säger ja.

Angående var jag önskar hamna är det lite samma svar - jag är öppen för allt! Just nu lockar självklart områden runt New york eller någonstans i Californien, men det beror på att de är de enda platser jag känner till och det blir lite som en trygghet, men det kommer inte hindra mig att åka någon annanstans, så jag hoppas verkligen att mina matchningar kommer vara utspridda över hela USA. Jag kommer med största säkerhet bli positivt överraskad vart jag än hamnar. 

Alltså - jag har inga speciella önskemål, jag vill hellre ta det som det kommer och helt enkelt bli överraskad.

 


Once you go Mac, you never go back!

Idag åkte jag till Mediamarkt för att kolla på ny dator, min gamla börjar nämligen ge upp.. Ljudet hackar, den har blivit så oerhört seg och den är dessutom ganska osmidigt att ha med sig eftersom den är både stor och tung. Jag har kikat runt lite på olika datorer, jämfört priset, radat upp för- och nackdelar och idag skulle jag helt enkelt bara åka in och kolla..... Har funderat lite på att köpa en Macbook, men nja, det har varit ganska mycket velande fram och tillbaka, men efter att ha pratat med försäljaren insåg jag att det var så mycket mer som ingick i datorn än jag tidigare förstått. Gissa vem som kom hem med en Macbook? Jag. Suck alltså.. haha, nejdå, jag är nöjd med mitt köp. Jag ville ha en lätt och smidigt dator att ha med till USA som jag kunde redigera mina bilder i, surfa, blogga, skype:a på, kolla på film med osv.. och ett stort plus är Apple:s världgaranti, så om min Macbook skulle gå sönder kan jag få hjälp i USA - stort plus! Eftersom jag är så väldigt nöjd med alla mina andra Apple produkter (har en iphone 5 och en ipad som jag delar med mammsen), så det känns detta tryggt.
 
Här är den - Macbook air 13,3"!
 
 
 
 
Trevlig helg allihopa! 

Time goes by, so slowly..

Varje gång mobilen plingar stannar hjärtat upp, varje gång hoppas jag att det ska vara min första match, men nejdå.. det är Ellos, Apple, Tumblr, Åhlens osv.. Ni som är/ har varit i matchningen, känner ni igen er? Ni som inte är där än kommer säkert förstå känslan när ni väl kommer dit!  
 
Min ansökan har visserligen bara varit godkänt i tre dagar och jag har uppfattningen av att första matchen sällan kommer inom en vecka, oftast tar det längre tid, så egentligen borde jag inte ha så höga förhoppningar, men jag vill ju så gärna! haha
 
 
Det finns inte jätte mycket att uppdatera om i väntan på första matchningen, men ställ gärna frågor om ni har några! Om mig, ansökningsprocessen, mitt liv - ja, vad som helst! Jag tycker det är kul med frågor och jag svarar på allt :)