Philadelphia, Baltimore & Washington DC

Jag insåg precis att jag glömt berätta att jag var i Washington DC förra helgen, så här kommer sammanfattningen:
 
På fredagskvällen kom min svenne Anna hit och vi åkte till mallet och shoppade. Vi började med att gå in på Victoria Secrets där jag köpte 3 body spray och 3 body lotion, allt för 28 dollar (ca 180kr), say whaaaat? Jag hittade även ett par lila mysbyxor som jag ääääälskar och ett par jeans för 10 dollar (ca 65kr), vilket är ett helt okej pris enligt mig, haha, Efter mallet åkte vi till Stamford för lite kvällsmat innan vi körde hemåt. På väg hemåt insåg jag att jag inte packat väskan eftersom jag trodde vi skulle vara hemma myyycket tidigare.. så vi var inte i säng förrän ett på natten och vi skulle upp vid fyra, braaaaa där! Jag fick inte mycket till sömn eftersom jag hade värsta feberfrossan och bara låg och skakade för att jag frös så mycket. När klockan ringde vid fyra kände jag bara "Snälla, gör slut på mitt lidande..", hahaha. MEN jag tänkte mind over matter, tog två ibuprofen och körde på ändå.
 
Jag och Anna hann i tid till tåget, men våra vänner missade det.. Ena köpte frukost och blev sen och den andra tog fel på tiden, hahaha. Vår resa började sådär bra och jag och Anna kände oss lite stressade över hur allting skulle sluta. Det blev så att jag och Anna fick sitta och vänta i en timme på Grand Central Station i NYC på de andra skulle komma. När de väl kom tog vi en guuuuul taxi (check!) till platsen där vi skulle hoppa på tourbussen. Det visade sig att bussen gick från China town och det kändes som att jag och mina vänner var de enda som inte var asiater, så mina öron har fått höra en hel del kinesiska under helgen. Jag förstod inte ett ord....
Tidig morgon i New York City med månen som tittar fram..
 
Ganska snabbt efter att vi kommit på bussen somnade jag, helt slut på grund av febern.. Jag sov i stort sett hela vägen fram till Philadelphia, där vårt första stopp var. Vi fick se The libery bell (dock bara genom ett fönster eftersom tiden inte fanns för att köa.. bra planering av tourbussen, haha), gamla presidentbostaden och en toalett där tidigare presidenter gjort sina behov, hahaha. Vi gick till ett matställe för att äta lunch och jag hade verkligen inte matlust alls, men lyckades få i mig en smootie.
 
Independence Hall i Philadelphia
Vår ena guide som pratar på om något som vi längst bak inte har någon aning om, haha.
Toaletten där tidigare presidenter gjort sina behov, hahaha.
Independence Hall
The Liberty Bell.
 
Vi gick på bussen igen och jag sov fram till Baltimore, där vi hade hela 20 minuter att utforska, yaay. Det var fint, men det var inget speciellt. Vår guide hade inte sagt något om staden och på tjugo minuter hinner man inte mycket, tyvärr. Det kändes mer som en bensträckare än en av bussen huvudstopp..
 
Efter Baltimore körde vi vidare till Washing DC (yes, vår guide verkade inte veta att det faktiskt heter WashingTON DC..). Sova, sova, sova..
 
Min matsäck.. mums....
 
Väl framme i DC var vårt första stopp Smithsonian's National Air and Space Museum och vi hade säkert 20 minuter att vandra omkring (hör ironin). Det var inte något som direkt intresserade mig, bara en massa flygplan, haha. 
Smithsonian's National Air and Space Museum
 
Nästa stopp - Capitol Hill. Det var himla fint och häftigt att få se det med egna ögon! 
Capitol Hill
Jag bjuder, hahaha. Försökte ta en selfie framför Capitol Hill.. Gick sådär....... Solen var sjukt stark! 
 
 
 
Nästa stopp - The white house. Det var länge sen jag såg min vän Obama, så det var härligt att ses på en kaffe och ta igen allt som har hänt i våra hektiska liv! Skämt åsido, det var häftigt att se vita huset, men mitt huvud bultade som aldrig förr, så jag ville bara tillbaka till bussen och sova.. Visst låter jag som en rolig typ? haha. Precis när vi började gå mot bussen började de stänga ner allting.. Obama skulle tydligen ut i trädgården..
But first, let me take a selfie.. Jag & Anna ufanför Vita huset..
 
 
 
Vi hoppade in i bussen, åkte en timme ut till ingenstans för en dyr buffé. Vi var dock rebeller och gick till Pizza hut istället.. Efter maten körde vi en timme tillbaka för att komma till hotellet. Vi förstod inte riktigt varför vi körde i en timme för en buffé istället för att stanna på något lokalt matställe? haha. Vi var framme på hotellet runt 8.30 och vi alla var ganska trötta. Jag la mig i sängen och dog, men jag fick inte mycket sömn eftersom jag fortfarande hade feberfrossa. 
 
Dagen efter, på söndagen steg vi upp, gjorde oss i ordning och åt frukost. Därefter åkte vi till hamnen och hoppade på en båt och åkte på en guidad tur. Det var blåsigt och kallt, men touren var okej. Efter vi kommit av båten åkte vi mot  Lincoln memorial. Detta var absolut mitt favorittälle på hela touren! Det var så häftig utsikt.. att stå på trappan upp till Lincoln, se vattnet fram till Washington monument med Capitol hill i bakgrunden. När vi gick tillbaka till bussen hade vi extra tid över från dagen, så vi åkte tillbaka till Capitol hill ännu en gång innan vi åt lunch och körde hela sträckan hem. Tog nog strax över 5h eftersom vi inte gjorde några stopp på vägen hem. Seeegt. 
 
Mina tips till er som funderar på att åka på en buss tour - åk feberfri, eller låt dig själv torteras! 

Kommentarer
Isabelle säger:

Du får åka tillbaka en annan gång feberfri! Och på en egenplanerad resa kanske haha ;) ser väldigt fint ut i DC! Trevligt att äntligen få läsa om resan också! :D

Svar: Om jag har tid och pengar så ska jag absolut dit flera gånger! :D
Jenny Liljedahl

2014-04-28 | 00:57:36
Bloggadress: http://decibelles.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback