Lätt som en plätt

Jag har precis kommit hem från intervjun och det gick jätte bra! Jag kom på mig själv med att vara nervös över att inte hitta dit, men inte för själva intervjun - jag i ett nötskall! Sofia, min intervjuare var jätte trevlig, vilket gjorde att intervjun flöt på hur bra som helst. Hon ställde ett par frågor om min barnerfarenhet, vad som motiverar mig att åka osv samt en ynka fråga på engelska om hur jag tror det kommer vara att köra bil i USA. Sist men inte minst var det dags för ett personlighetstest på 185 "stämmer/ stämmer ej- frågor", vilket tog cirka 20-30 minuter.. Hela intervjun tog drygt 2h, men jag tyckte det var trevligt. Det var roligt att prata med någon som faktiskt har varit au pair tidigare och interjvun gjorde mig verkligen ännu mer taggad till att åka nuu! 
 
Nästa steg är att SI ska ringa och kontrollera mina referenser, sen kommer min ansökan kollas igenom och godkännas och därefter skickas vidare till huvudkontoret för en sista kontroll innan min ansökan godkänns och börjar cirkulera runt bland värdfamiljerna, spännande! Jag frågade även hur lång tid det skulle ta och hon svarade att det borde vara klart till någon gång nästa vecka.. med andra ord - nästa vecka kanske jag är i matchningsprocessen!!

Kommentarer
Isabelle säger:

En ynka fråga?! Skönt ändå! Men kanske lite snopet. Haha, har ju alltid hört om att det är ungefär 50/50 tycker jag. :) Matchningar snart förhoppningsvis då :D

Svar: Haha, ja! Vi diskuterade visserligen frågan en stund, så det kanske är därför, men det är som du säger.. blev lite snopen, typ "va det allt?" hahaJa, hoppas det :D
Jenny Liljedahl

2013-10-23 | 16:19:09
Bloggadress: http://decibelles.blogg.se
Julia säger:

Jag är i matchningsprocessen hos SI nu, och för mig tog det 2 dagar för ansökan att bli godkänd, så du behöver kanske inte vänta en hel vecka :)

Svar: åh, va roligt! hur går det? :D 2 dagar?! det var snabba puckar! Jag räknar med att det tar en vecka så blir jag hellre positivt överraskad ifall det går fortare :D
Jenny Liljedahl

2013-10-23 | 19:51:39
Matilda säger:

Jag har för mig att jag hade mer än hälften av intervjun på engelska, var i stort sätt bara personlighetstestet och lite information som var på svenska så det verkar skilja väldigt mycket även fast de har en mall som de ska följa :) lycka till förresten, tror det tog 3 dagar för mig att bli godkänd efter intervjun men då hade de ringt mina referenser redan innan intervjun :)

Svar: Ja, det skiljer nog lite, men så länge de tar upp allt de ska och anser att de kan göra en bra bedömning på materialet så gör det nog ingen skillnad :) man märker ju ganska snabbt kunskapsnivån på språket :) oj, det var snabbt! Jag har inte hört något från mina referenser än, så tror inte de har börjat ringa :)
Är du själv i matchningsprocessen? Eller du kanske är i USA? :)
Jenny Liljedahl

2013-10-24 | 11:27:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback