Once you go Mac, you never go back!

Idag åkte jag till Mediamarkt för att kolla på ny dator, min gamla börjar nämligen ge upp.. Ljudet hackar, den har blivit så oerhört seg och den är dessutom ganska osmidigt att ha med sig eftersom den är både stor och tung. Jag har kikat runt lite på olika datorer, jämfört priset, radat upp för- och nackdelar och idag skulle jag helt enkelt bara åka in och kolla..... Har funderat lite på att köpa en Macbook, men nja, det har varit ganska mycket velande fram och tillbaka, men efter att ha pratat med försäljaren insåg jag att det var så mycket mer som ingick i datorn än jag tidigare förstått. Gissa vem som kom hem med en Macbook? Jag. Suck alltså.. haha, nejdå, jag är nöjd med mitt köp. Jag ville ha en lätt och smidigt dator att ha med till USA som jag kunde redigera mina bilder i, surfa, blogga, skype:a på, kolla på film med osv.. och ett stort plus är Apple:s världgaranti, så om min Macbook skulle gå sönder kan jag få hjälp i USA - stort plus! Eftersom jag är så väldigt nöjd med alla mina andra Apple produkter (har en iphone 5 och en ipad som jag delar med mammsen), så det känns detta tryggt.
 
Här är den - Macbook air 13,3"!
 
 
 
 
Trevlig helg allihopa! 

Kommentarer
Isabelle säger:

Hur annorlunda är den jämfört med PC? Är den svår att lära sig, några för- och nackdelar? :) min dator börjar bli lite smått slut på och Mac verkar himla bra, om man bortser från priset. ;)

Svar: Ja, den är väldigt annorlunda jämfört med min gamla, men sen har jag aldrig testat med de nyare operativsystemen så kan inte riktigt jämföra om de är stor skillnad däremellan :) Och ja, jag tycker de är lite svårt att lära mig, det är ju så himla annorlunda, men kommer nog snart in i det :)
Fördelar; Lång batteritid (12h), superlätt och smidig att ha med sig, väger bara typ 1,4kg, startar väldigt snabbt, har massa bra program som ingår (ex bild, video och musikredigeringsprogram), har programmet iwork ingår, så du slipper köpa till Office-paketet, har inbyggd brandvägg så du inte behöver köpa ett svindyrt virusskydd om du inte känner för det, den arbetar snabbt, lång livslängd jämfört med andra datorer, himla smidigt med appstore istället för att ladda ner program och som jag skrev - stort plus med världsgarantin.. ja, det är vad jag lärt mig än så länge, haha..

Nackdelar; priset och och lite minne jämfört med andra datorer, men jag är van vid att använda extern hårdisk så mig gör det inget :)

puuh, det blev ett långt svar, sorry!
Jenny Liljedahl

2013-11-03 | 15:25:15
Bloggadress: http://decibelles.blogg.se
Isabelle säger:

Åh jättebra svar! Älskar långa svar så för mig gör det inget ;) 12h batteritid, åh herre. ME LIKE! Jag undrar jag om min dator ens klarar en timme. Så sjuuukt dåligt batteri på den. Vad fick du ge? Man kanske ska börja lägga undan lite pengar. :) Men känns det bättre än Windows 8 t ex? Har provat det och usch. Haha!

Förresten, förra söndagen ringde de till din referens. Jag hoppas de ringer mina också! :D

Svar: hahaha, va bra! :D ja, eller hur! Nu beror det väl lite på vad man gör, men jämfört med min gamla dator, som knappt gick att använda utan sladden i så är mer en en kvarts batteritid rena drömmen, hahaha!9900kr kostade den, lite saftigt kanske, men jag såg så många fördelar :) Mac har längre livslängd, så känns ändå värt det. Det är ju tråkigt att lägga 6000-7000kr på en dator som kanske håller två år.
Ska jag vara ärlig så har jag aldrig använt windows 8, hahaha :( kollade lite snabbt på en av datorerna på mediamark, men nää, gillade inte det.. så ja, tycker absolut det är bättre än windows 8 ;)

Känns som det är mycket för dem att göra såhär års, men de ringer säkert dina imorgon! Håller iaf tummarna för det :D
Jenny Liljedahl

2013-11-03 | 19:39:01
Bloggadress: http://decibelles.blogg.se
Isabelle säger:

Men priset var ändå inte så mycket dyrare än en vanlig dator :) Min nuvarande dator är ca 2 år.
Låter bra om det är bättre än Windows 8, gillar det inte alls. ;)

Hoppas de ringer snart i alla fall! :D

Svar: Nej, egentligen inte :) men vill du ha air:en med mer minne så kostar den 11000-12000 tror jag.. lite väl saftigt pris kanske :P
Jenny Liljedahl

2013-11-03 | 20:09:13
Bloggadress: http://decibelles.blogg.se
Elin säger:

Hoppas du är nöjd med din dator. Köpte en likadan typ en månad sen och jag är så himla nöjd. Jag har haft en Macbook Pro innan denna under några år nu men jag kände att den nu började ge upp, så dom håller länge. Jag kände bara att jag ville ha en lite mindre lättare att ta med mig till USA :)

Svar: åh ja, det är jag :) jag kände samma sak, att jag ville ha en lättare dator till USA :)
Jenny Liljedahl

2013-11-04 | 23:04:30
Bloggadress: http://cowgirlelin.blogspot.se
Bina! säger:

Hmm, blir så irriterad när jag ser sånt här xD
Processorn, grafikkortet, ramminnet i mac datorerna osv är exat likadant som sitter i alla andra windows bärbara datorer. Om du hade köpt en windows dator med exat samma processor, grafikkort och raminnne som i denna hade du fått ge ungefär 4000-5000 för den datorn inklusive ca en 500-750GB stor hårddisk. Så man föstår verkligen att Mac tar mycket högre precis för deras utseende på datorerna. Det är ju stört...Alltså detta priset du gav på denna datorn hade man fått en värstning gaming laptop för! Det du har betalt för denna datorn är stöld om man inte vet något om datorer. och med de förutsättningarna du har med denna datorn prossecor, grafikort, ramminne är en likadan livslängd som på en Windows dator! och försesten som behöver man inte Windows 8 ;)

Och för att vara en sån som älskar Statiönära datorer så hade detta priset för din mac räckt långt för mig att få en riktigt kraftfull dator som hade räckt hur länge som helst beroende på hur uppdaterad man vill vara i spelgrafiken :o

Svar: Okej :)
Jenny Liljedahl

2013-11-05 | 19:23:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback